Közlenmiş kırmızı biber turşusu nasıl yapılır?
Közlenmiş kırmızı biber turşusu yapımı kolay olduğu kadar lezzetiyle de bir o kadar dikkat çekmektedir. Sabah kahvaltılardan akşama yemeklerine kadar her daim yiyebileceğiniz bir tat olan közlenmiş kırmızı biber turşusu, özellikle sonbahar dönemlerinde yapımına başlayabileceğiniz bir turşu türüdür. Peki, közlenmiş kırmızı biber turşusu nasıl yapılır? Haberimizin detayından közlenmiş kırmızı biber turşusu tarifine bakabilirsiniz.
Sevenlerinin adeta bağımlısı olduğu közlenmiş kırmızı biber turşusu, lezzetiyle olduğu kadar yapımındaki kolaylıkla da çokça tercih edilmektedir. Sabah kahvaltılarda ve akşam yemeklerinde aperatif olarak tüketilen kırmızı biber turşusunu salatalarınızda da kullanabilirsiniz. Tadı böyle lezzetli ve tüketim alanı bu kadar geniş olan közlenmiş kırmızı biber turşusu yapımı da oldukça merak edilmektedir.
Sizler için hazırladığımız haberimizde kırmızı biber turşusunu yapımına değinirken gerekli olan malzemeleri de sıraladık. İşte gereki olan malzemeler ve tarifi...
KIRMIZI BİBER TURŞUSU MALZEMELERİ NELERDİR?
- 2 - 2,5 kg kırmızı biber
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- Eğer seviyorsanız bir diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Yarım ya da bir demet maydonoz (isteğe bağlı)
KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER TURŞUSU YAPIMI
Gerekli malzemelerinizi hazırlayıp masanın üzerine koyduysanız, kırmızı biber turşusu yapımına geçebiliriz.
Öncelikle tencereye sıvıyağ, sirke ve tuzu koyup bir güzel kaynatalım. Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra biberlerimizi ilava edelim. 10 dakika sonra maydanozu ve sarımsağı da ekleyip, çok yumuşama olmadan bir miktar daha pişirmeye devam edelim. En son işlem olarak, kavanozlara doldurma işlemini yapalım.
Tercihen, 2-3 hafta sonra közlenmiş kırmızı biber turşusunu sofralarınızda tüketmeye başlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Börek kaç derecede pişer? Tepsi böreği fırında nasıl pişer?
- 3 Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?
- 4 Yemeklere Nefis Lezzet Katan Beşamel Sos Tarifi: Püf noktaları ile lezzetli kolay beşamel sosu nasıl yapılır?
- 5 Evde Güzel ve Pratik Peynirli Su Böreği Tarifi Yapılışı: Lezzetli nefis su böreği nasıl yapılır?
- 6 Ev Yapımı Kolay Dondurma Tarifi Yapılışı: Lezzetli ve nefis ev dondurması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Şevketi bostan yemeği tarifi ve yapılışı - Şevketi bostan yemeği nasıl yapılır?
- 8 Lezzetli ve Kolay Beşamel Sos Tarifi: Tam kıvamında ve nefis beşamel sos nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 9 Evde Kolay ve Nefis Kalamar Nasıl Yapılır? Kalamar soslama ve pişirme için püf noktalar ve Kalamar tarifi!
- 10 Pesto sos tarifi - Evde pesto sos nasıl yapılır?