Fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır? Fırında patlıcan kebabı tarifi...
Fırında patlıcan kebabı hemen herkesin bildiği ve yenmesi oldukça keyifli yemekler arasındadır. Patlıcan kebabı yapımı ise bir hayli zahmetlidir. Güzel bir yerde güzel bir şekilde yapılan bir patlıcan kebabı, kişinin parmaklarını yemesine neden olabilir. Peki patlıcan kebabı nasıl yapılır? Bu yazımızda size patlıcan kebabı tarifi hazırladık...
Yemek yapmak, resim çizmek gibi bir sanat işidir. İyi yemek yapan bir kişinin elinden yemek yemek dünyanın en güzel hislerinden biridir. Bu yazımızda sizlere patlıcan kebabı yemeği nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını hazırladık. İşte patlıcan kebabı tarifi...
Fırında Patlıcan kebabı nasıl yapılır?
Fırında Patlıcan kebabı yapımı için önce 5 veya 6 tane patlıcanı alacalı bir şekilde soyuyoruz. Yuvarlak halkalar şeklinde doğrayıp tuzlu suda 10 ila 15 dakika arası bekletiyoruz. Darın bir kabın içine kıymayı ekleyip 600 gram kıyma, bir baş soğan rendeleyip içine 2 diş sarımsak, karabiber, ekmek içi veya galete unu, tuz biraz da kimyon ile birlikte iyicene yoğuruyoruz. Sonra yuvarlak köfte şekillerini vermeye başlıyoruz. Patlıcanları sudan çıkardıktan sonra iyicene sıkarak acı suyunu çıkarıyoruz. Bir tane patlıcan, bir tane köfte şeklinde tepsimize diziyoruz. Yarım yemek kaşığı acı biber salçasıyla yarım yemek kaşığı normal salça ile sulandırıyoruz. Yanına iki diş sarımsak rendeliyoruz. Üç yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek hazırladığımız harcı kebabın üzerinde gezdiriyoruz.
Kebabımızın üzerine domates ve biber koyduktan sonra ağzını alimiyum folyo ile kapatıyoruz. 190 derece ateşte 45 dakika boyunca pişiriyoruz. Daha sonra folyoyu üstünden alıp 10-15 dakika da daha kebapların üstü kızarına kadar bekliyoruz. Kebapların üstü kızardıktan sonra yeme işlemine hazırdır.
Not: Baharatları kullanırken yarım çay kaşığı olmasına dikkat etmeliyiz.
Malzemeler;
- 1 kilo patlıcan
- 600 gram kıyma
- Ekmek içi veya galete unu
- Bir baş soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
- Bir çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Üç yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için: Yarım yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı acılı biber salçası, 2 diş sarımsak, ile birlikte hazırlıyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Börek kaç derecede pişer? Tepsi böreği fırında nasıl pişer?
- 3 Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?
- 4 Yemeklere Nefis Lezzet Katan Beşamel Sos Tarifi: Püf noktaları ile lezzetli kolay beşamel sosu nasıl yapılır?
- 5 Evde Güzel ve Pratik Peynirli Su Böreği Tarifi Yapılışı: Lezzetli nefis su böreği nasıl yapılır?
- 6 Ev Yapımı Kolay Dondurma Tarifi Yapılışı: Lezzetli ve nefis ev dondurması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Şevketi bostan yemeği tarifi ve yapılışı - Şevketi bostan yemeği nasıl yapılır?
- 8 Lezzetli ve Kolay Beşamel Sos Tarifi: Tam kıvamında ve nefis beşamel sos nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 9 Evde Kolay ve Nefis Kalamar Nasıl Yapılır? Kalamar soslama ve pişirme için püf noktalar ve Kalamar tarifi!
- 10 Pesto sos tarifi - Evde pesto sos nasıl yapılır?