Perşembe 03.01.2019 00:00
Son Güncelleme: Cuma 04.01.2019 09:45

Pezik (pazı) mıhlaması tarifi

Karadeniz yöresinin eşsiz lezzeti: Pezik (pazı) mıhlaması! Peki Pezik (pazı) mıhlaması nasıl yapılır? Pezik (pazı) mıhlaması yapılırken hangi malzemler kullanılır? İşte Pezik (pazı) mıhlaması tarifi...

PEZîK (PAZI) MIHLAMASI MALZEMESİ:

-2 demet pezik [pazı)

-2 adet soğan

-2 çorba kaşığı tereyağı

-4 adet yumurta

-Tuz, karabiber, pul biber

PEZîK (PAZI) MIHLAMASI YAPILIŞI:

Peziğin (pazı) saplarını kesin ve yapraklarını yıkayıp süzün. Diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün ve irice kıyın. Kıyılmış soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Haşladığınız pezik [pazı) ,tuz, karabiber, pul biber ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirdikten sonra göz göz yuvarlak açın ve yumurtaları kırın. Yumurtaların üzeri kabuk bağlayana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.