Son Güncelleme: Çarşamba 09.01.2019 17:18
Siron tarifi
Karadeniz mutfağından leziz bir tarif: Siron! Yapımı oldukça pratik olan bu lezzet evinizin vazgeçilmezi olacak. Peki Siron nasıl yapılır? Siron yapılırken hangi malzemeler kullanılır. İşte Siron tarifi...
3 adet yufka
-3 çorba kaşığı tereyağı
350 gram kıyma
HAŞLAMAK İÇİN;
-3 diş dövülmüş sarımsak
-Bir buçuk su bardağı yoğurt
-2 çorba kaşığı tereyağı
SİRON YAPILIŞI
Yufkaların her birini ayrı ayrı rulo yapın ve 2 cm genişliğinde kesin. Fırın tepsisine yan yana gelecek şekilde dizin ve üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin. Kıymayı tuz, karabiber ve pul biberle kavurup yufkanın üzerine yayın. Üzeri için yoğurt ve sarımsağı çırpın. Kıymanın üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Tereyağını eritin ve salçayı ekleyip bir kaç kez çevirin. Fırından çıkan sironun üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Börek kaç derecede pişer? Tepsi böreği fırında nasıl pişer?
- 3 Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?
- 4 Yemeklere Nefis Lezzet Katan Beşamel Sos Tarifi: Püf noktaları ile lezzetli kolay beşamel sosu nasıl yapılır?
- 5 Evde Güzel ve Pratik Peynirli Su Böreği Tarifi Yapılışı: Lezzetli nefis su böreği nasıl yapılır?
- 6 Ev Yapımı Kolay Dondurma Tarifi Yapılışı: Lezzetli ve nefis ev dondurması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Şevketi bostan yemeği tarifi ve yapılışı - Şevketi bostan yemeği nasıl yapılır?
- 8 Lezzetli ve Kolay Beşamel Sos Tarifi: Tam kıvamında ve nefis beşamel sos nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 9 Evde Kolay ve Nefis Kalamar Nasıl Yapılır? Kalamar soslama ve pişirme için püf noktalar ve Kalamar tarifi!
- 10 Pesto sos tarifi - Evde pesto sos nasıl yapılır?