Salı 10.09.2019 17:05
Son Güncelleme: Salı 10.09.2019 17:05

5 popüler İtalyan pizzası tarifi.

Artık pizza için İtalya'ya gitmenize gerek yok! Evinizde kolayca İtalya'nın en popüler 5 pizzasını yapabilirsiniz. İtalya sokaklarında ki pizzaları aratmayacak bu tarifler, kolay malzemelerden oluşuyor. İşte 5 popüler İtalyan pizzası tarifi...

Pizza denilince akla ilk gelen ülke şüphesiz İtalya'dır. Her sokakta pizza'lar ile karşılaşabileceğiniz bu ülkede; pizza şefleri çok genç yaşta fırının başına geçerek en lezzetli pizzaları sevenlerine sunuyor. Ancak İtalyan pizzalarını İtalya'da yemek yerine, evinizde de kolayca yapabilirsiniz! Sizin için 5 popüler İtalyan pizzası tarifi paylaştık.

Margherita pizza

Malzemeler:

Hamuru için:

-1 paket kurumaya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1,5 su bardağı ılık su
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-4,5 su bardağı un

Pizza sosu için;

-1 adet büyük boy domates
-1 tepeleme yemek kaşığı salça
-1 çay bardağı sıcak su
-3 diş sarımsak
-3 yemek kaşığı zeytin yağı
-1 çay kaşığı kuru fesleğen
-Çay kaşığı ucuyla nane
-1 çay kaşığı şeker
-Tuz

Nasıl yapılır?

-Hamuru güzelce 15-20 dakika boyunca yoğurun. Sakız kıvamında bir hamur elde edin.
-Hamur oluşum sürecinde 3/4 yemek kaşığı zeytinyağı, yoğurma işleminde de 3/4 yemek kaşığı zeytinyağı kullanarak yumuşacık bir hamur el edin ve sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar bekletin.
-Bu ölçülerle 2 adet orta boy pizza elde edebilirsiniz.
-Mayalanan hamurumuzu elimizle güzelce açıp, üzerine tercihinize göre hazırladığımız sosdan sürüyoruz.
-Sırasıyla mozzarella peynir, ince dilimlenmiş çeri domateslerimizi dizip, önceden ısıtılmış 200 derece fırına atıyoruz.
-Kontrollü bir pişirme sürecinin son 2 veya 3. dakikasında pizzamıza şerit doğradığımız fesleğenlerimizi de serpip, süreyi tamamlıyoruz.
-Sıcakken dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Marinara pizza

Malzemeler:

-230 gram pizza hamuru
-120 gram domates sosu
-5 gram kuru kekik
-5 gram sarımsak
-15 gram zeytinyağı

Nasıl yapılır?

-Pizza hamurunu elinizle açarak pizza inceliğine getirin. Üzerine domates sos sürün. Kıyılmış sarımsakları ekleyin.
-Kekik serpin ve biraz da zeytinyağı ilave edin. 350 derecelik taş fırında, pizzayı 3-4 dakika pişirip servis edin.

Quattro Stagioni pizza (Dört mevsim pizza)

Malzemeler:

Hamuru için;

-130 gram un
-15-20 gram zeytinyağı
-50 gram su
-1 çay kaşı tuz

Üzeri için;

-100 gram domates,
-180 gram mozzarella,
-100 gram dana jambon,
-20-30 gram ızgara patlıcan,
-7-8 adet siyah zeytin,
-50 gram porçini mantarı,
-Taze fesleğen
-Kekik

Nasıl yapılır?

-Un, su, tuz ve sızma zeytinyağı ile hazırlanan hamuru, 170 gram porsiyonlar halinde 24 saat dinlendirin.
-Elle açtığımız hamurumuza; domates, taze fesleğen ve kekik ile hazırlanan sostan sürün.
-Üzerine mozzarella peyniri, dana jambon, ızgara patlıcan, siyah zeytin ve porçini mantarı ekleyerek 180 derece sıcaklıktaki taş fırında, 3-4 dakikada, normal
ev fırınında ise 35-40 dakika pişirebilirsiniz.

Frutti Di Mare pizza

Malzemeler:

Üzeri için:

-1 kutu domates püresi
-1 top mozarella peyniri
-6 adet mantar
-1 kutu ton balığı (kalamar ya da farklı deniz mahsülleri kullanabilirsiniz)
-Kekik

Hamuru için:

-550 gram Un
-5 gr maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı zeytinyağı
-300 ml su
-Tuz

Nasıl yapılır?

-Pizza hamuru için maya, tuz, toz şeker, zeytinyağı ve suyu derin bir kaba alıp mikserin en düşük ayarında çırpın.
-Daha sonra unu ekleyip hamuru yoğurun. Hamuru yuvarlayıp üzerini bir bezle kapatarak 3 saat kadar dinlendirin.
-Dinlenen hamuru üç eşit parçaya bölüp merdane ya da elle döndürerek açın.
-Pizza tabanının üzerine önce domates sos, daha sonra mozarella peynirini yayın.
-Üzerine dilimlenmiş mantar ve ton balığını dizin. Kekik serpip önceden ısıtılmış 250 dereceye ayarlı fırında 5-6 dakika pişirin.
-Dilimleyerek servis yapın.

Napoli pizza

Malzemeler:

-3.5 su bardağı un
-1.5 su bardağı ılık su
-1 yemek kaşığı instant maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-5 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 top mozzarella
-7-8 çeri domates
-2 yemek kaşığı kapari
-1 orta boy ton balığı
-1 yemek kaşığı domates salçası
-5-6 yaprak taze fesleğen
-2 çay kaşığı kekik
-3 çay kaşığı tuz

Nasıl yapılır?

-Ilık suyu yoğurma kabına alın. Maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin. Tuz ve zeytinyağı ekleyin.
-Unu azar azar ve eleyerek ilave edip 5 dakika yoğurun. Gerekirse un ekleyin. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
-Mozzarella ve domatesler yuvarlak olacak şekilde kesin. Kaparilerin fazla tuzunu almak için bir süre suda bekletin.
-Pizza sosu için karıştırma kabına salça, yarım çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek çırpın.
-Hamuru unlanmış tezgahta elinizle bastırarak yuvarlak ve ince şekilde açın.
-Hazırlanan sosu üzerine gezdirin. Önce yuvarlak mozzarellaları, daha sonra domates ve diğer malzemeleri pizza hamurunun üzerine yayın.
-Hazırladığınız pizzayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
-Pizzayı fırından alıp kapari, fesleğen yaprakları, kekik ve zeytinyağıyla süsleyerek servis yapın.

Not: Pizza hamuru yapımında genellikle aynı malzemeler kullanılır. Tercihinize göre ince veya kalın açabilirsiniz.

Afiyet olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.