Son Güncelleme: Çarşamba 11.12.2019 14:35
Kilis Pie tarifi: Kilis Pie nasıl yapılır? İşte detaylar...
Türk mutfağının birbirinden enfes yemekleri yurtta ve dünyada yaşayan tüm insanları ortak bir damak zevkinde buluşturuyor. Ülkemizin hemen her bölgesinin kendine has enfes lezzetler barındırması da kültürel çeşitliliğimizi ortaya koyuyor. Öte yandan, Kilis Pie yemeğinin nasıl yapılacağını merak eden vatandaşlar arama motorlarında yoğun olarak Kilis Pie tarifi nedir ve nasıl yapılır? şeklinde yoğun araştırmalarını sürdürüyor. En güncel yemek tariflerini sabah.com.tr'den takip edebilirsiniz. Peki, Kilis Pie tarifi nedir ve nasıl yapılır? İşte detaylar...
Türk mutfağının birbirinden enfes lezzetleri yurtta ve dünyada tüm insanlar tarafında merak edilerek, gerek tarifi gerekse yapılışları yönünden öğrenilmek ve sevdikleriyle paylaşılmak isteniyor. Ülke genelinde dünya mutfaklarını gölgede bırakan lezzetlerin yapılış şekilleri ve tariflerini merak ederek araştırma motorlarında Kilis Pie tarifi nedir ve nasıl yapılır? şeklinde soruların cevaplarını merak ediyor. Peki, Kilis Pie tarifi nedir ve nasıl yapılır? İşte tarif ve detayları...
KİLİS PİE TARİFİ: KİLİS PİE NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 500 gram orta yağlı dana kıyma
- 2 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 1 tatl kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1/2 demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
KİLİS TAVA TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Soğanı yemeklik doğrayın, maydanozu incecik kıyın, sarımsakları ezin, domatesin çekirdekli kısmını atıp sadece eti kısmını minik minik doğrayın. 1 kırmızı biber ve 3 yeşil biberi çok minik parçalar olacak şekilde kesin.
- Kıymayı derin bir kaba alarak. Önce sadece baharatları ekleyin ve 5-6 dakika kadar yoğurun.
- Doğradığınız tüm sebzeleri ve salçayı ekleyerek 5 dakika daha yoğurun.
- Yoğrulmuş kıymayı streçleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Fırını 180 derecede ısıtarak.
- Patlıcanları soyup, ince ve uzun olarak dilimleyin. Bir tepsinin veya borcamın dip kısmını yağlayarak üzerine uzun şekilde dilimlenmiş patlıcanları sıralayın. Patlıcanların üzerine az şekilde tuz ekleyin.
- Dinlenmiş kıymayı patlıcanların üzerine düzgün olarak yayın.
- Kıymanın üzerine biber ve domateslerle süsleyin
- En son da 1 tatlı kaşığı salça ile 1/2 bardak sıcak suyu yemeğin üzerinde dolaştırın. Isıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Börek kaç derecede pişer? Tepsi böreği fırında nasıl pişer?
- 3 Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?
- 4 Yemeklere Nefis Lezzet Katan Beşamel Sos Tarifi: Püf noktaları ile lezzetli kolay beşamel sosu nasıl yapılır?
- 5 Evde Güzel ve Pratik Peynirli Su Böreği Tarifi Yapılışı: Lezzetli nefis su böreği nasıl yapılır?
- 6 Ev Yapımı Kolay Dondurma Tarifi Yapılışı: Lezzetli ve nefis ev dondurması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Şevketi bostan yemeği tarifi ve yapılışı - Şevketi bostan yemeği nasıl yapılır?
- 8 Lezzetli ve Kolay Beşamel Sos Tarifi: Tam kıvamında ve nefis beşamel sos nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 9 Evde Kolay ve Nefis Kalamar Nasıl Yapılır? Kalamar soslama ve pişirme için püf noktalar ve Kalamar tarifi!
- 10 Pesto sos tarifi - Evde pesto sos nasıl yapılır?