Nefis ve pratik mercimek köftesi tarifi: Mercimek köftesi nasıl yapılır?
Altın günlerinin, çay saatlerinin ya da kalabalık sofraların en sevilen lezzetlerinden biri olan mercimek köftesini kısa bir sürede kolayca hazırlayabilirsiniz. Görüntüsüyle sofranıza renk katacak mercimek köftesi içerisinde bulgur, mercimek gibi bakliyatları bulunduruyor. Mercimek köftesi tarifini bol yeşillik, limon ya da nar ekşisiyle birlikte servis edebilirsiniz. Mercimek köftesi tarifi her yaştan insanın gönlünü fethediyor. Yemelere doyamayacağınız mercimek köftesi tarifini beklenmedik misafirlerinize kolayca hazırlayabilirsiniz. Mercimek köftesi nasıl yapılır? İşte lezzetli mercimek köftesi tarifi…
Misafirlerinize ikram edecek, sofranızı şenlendirecek bir ara sıcak arıyorsanız mercimek köftesi tam size göre. En kalabalık misafirleri bile doyuran mercimek köftesi içerisinde bulundurduğu mercimek ve bulgur nedeniyle protein deposu. Beş, on dakikanızı ayırıp kolayca hazırlayabileceğiniz mercimek köftesi tarifi misafirlerinizden tam puan alacak. Ziyafet sofralarının, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden mercimek köftesi görüntüsüyle gözlerinize, lezzetiyle midenize bayram ettirecek. Tam ölçülü mercimek köftesi nasıl yapılır? Pratik mercimek köftesi tarifi…
MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 3 su bardağı su (yoğururken gerek duyulursa artırılabilir)
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1.5 su bardağı kısırlık bulgur
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet kuru soğan
- 5 adet taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım limon suyu
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ HAZIRLANIŞI
- Mercimekleri yıkayın, suyla birlikte yumuşayana kadar pişirin.
- Daha sonra üzerine kısırlık bulguru ekleyin, tencerenin ağzını kapatın ve suyunu çekene kadar bekletin.
- Ayrı bir tavaya yağı alın, incecik kıyılmış soğan ve salçaları tavada kavurun ve karışımın içine ekleyin.
- Malzemelerle özdeşleşmiş karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan harcı iyice yoğurun.
- En son limon suyu, baharatlar ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek harcı malzemeler özdeşleşene kadar yoğurun.
- Güzelce yoğurduğunuz mercimek köftesine istediğiniz şekli verip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ PÜF NOKTALARI
Mercimek ve su oranını iyi ayarlamanız gerekiyor. Mercimekler ne çok yumuşacık olacak ne de çok sert olacak.
Harcın iyice soğuması gerekiyor. Limon suyunu eklediğinizde harç sıcak olursa mercimek köftesi acı bir tat alabilir.
MERCİMEK KÖFTESİ SUNUM ÖNERİSİ
Hazırladığınız köfteleri kıvırcık ve yeşilliklerle servis edebilirsiniz.
MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ KAÇ KALORİDİR?
1 porsiyon mercimek köftesi ortalama 3-4 adettir ve ortalama 62.5 kalori içermektedir. Ayrıca; 4.3 gram protein, 2.1 gram yağ ve 7.1 gram karbonhidrat içermektedir.
EN SON HABERLER
- 1 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Börek kaç derecede pişer? Tepsi böreği fırında nasıl pişer?
- 3 Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?
- 4 Yemeklere Nefis Lezzet Katan Beşamel Sos Tarifi: Püf noktaları ile lezzetli kolay beşamel sosu nasıl yapılır?
- 5 Evde Güzel ve Pratik Peynirli Su Böreği Tarifi Yapılışı: Lezzetli nefis su böreği nasıl yapılır?
- 6 Ev Yapımı Kolay Dondurma Tarifi Yapılışı: Lezzetli ve nefis ev dondurması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Şevketi bostan yemeği tarifi ve yapılışı - Şevketi bostan yemeği nasıl yapılır?
- 8 Lezzetli ve Kolay Beşamel Sos Tarifi: Tam kıvamında ve nefis beşamel sos nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 9 Evde Kolay ve Nefis Kalamar Nasıl Yapılır? Kalamar soslama ve pişirme için püf noktalar ve Kalamar tarifi!
- 10 Pesto sos tarifi - Evde pesto sos nasıl yapılır?