Giriş Tarihi: 27.2.2020 09:40 Son Güncelleme: 27.2.2020 12:02

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kandil simidi tarifi: İşte pastane usulü kandil simidi nasıl yapılır sorusunun cevabı

Kandil günlerinin vazgeçilmezi kandil simidi dini günler için özel bir yere sahiptir. Kandil günlerinde yapılıp konu komşuya dağıtılan kandil simidi tarifi herkes tarafından sevilmektedir. Dini günlerin vazgeçilmezi kandil simidi Regaip, Miraç ve Berat kandillerinde sıklıkla tüketilmektedir. Regaip kandilinin yaklaşmasıyla birlikte kandil simidi tarifi tekrar gündeme geldi. Eşsiz lezzetiyle kandil simidi Regaip kandilinde midenize bayram ettirecek. Kandil simidi tarifi komşularınız tarafından çok sevilecek. Peki kandil simidi nasıl yapılır? İşte kandil simidi tarifi…

Kandil simidi adını da aldığı kandil günleri için önemli bir konumdadır. Yumurta, tereyağı, mahlep gibi malzemelerle kolaylıkla hazırlanan kandil simidini konu komşunuza ikram edebilirsiniz. Regaip, Miraç ve Berat kandillerinde sıklıkla karşılaştığımız kandil simidi tarifi Regaip kandilinin yaklaşmasıyla birlikte yine dikkatleri üzerine çekti. Bu nefis kandil simidi tarifini Regaip kandilinde deneyebilir, hazırladığınız kandil simitlerini akrabalarınıza dağıtabilirsiniz. Kandillerin vazgeçilmezi kandil simidi nasıl yapılır? İşte nefis kıvamıyla kandil simidi tarifi…

KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

  • 1 yumurta
  • 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • ½ çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

Üzeri için:

  • ½ su bardağı su
  • ½ çay bardağı pekmez
  • Susam

KANDİL SİMİDİ YAPILIŞI

  1. Geniş bir kaba elenmiş unu alın. Unun orta kısmına elinizle oyuk açın.
  2. Yumurta, sıvı yağ ve sütü ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın.
  3. Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını karışıma ekleyin ve parmak uçlarınızla yoğurun.
  4. Sirke, mahlep, kabartma tozu ve unu da karışıma ekleyin ve iyice yoğurun.
  5. Tereyağını karışımın içinde eritene kadar yaklaşık 15 dakika yoğurun.
  6. Hamuru yaklaşık yarım saat dinlenmeye aldıktan sonra hamuru eşit bezelere bölün.
  7. Hamuru elinizle yuvarlayın ve şekil verin. Geniş bir kapta pekmez ve suyu karıştırın.
  8. Yuvarladığınız simitleri pekmezli suya bandırın ve bir fırın teli üzerinde yaklaşık beş dakika suyunun akmasını bekleyin.
  9. Susamları geniş bir tavada kavurun. Simitleri kavrulmuş susama bulayın. Her yeri susama bulanmış kandil simitlerini yağlı kağıt olan tepsiye aralıklı olarak dizin.
  10. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Kandil simitleriniz hazır. Afiyet olsun…

KANDİL SİMİDİ KAÇ KALORİ?

1 adet kandil simidi 70 - 80 kalori eşdeğerindedir. Bir adet kandil simidinde 15 g karbonhidrat 10 gr yağ bulunur. 1 dilim ekmek yerine tüketebilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.