Giriş Tarihi: 4.03.2020 10:04 Son Güncelleme: 4.03.2020 11:17

Tavuklu güveç tarifi: Sebzeli tavuk güveç nasıl yapılır?

Tavuklu güveç tarifi: Sebzeli tavuk güveç nasıl yapılır?

Güveç tarifi adını pişirilmesinde kullanılan güveçten almıştır. Tavuk but, çarliston, biber, patates, domates gibi malzemelerle hazırlanan tavuklu güveç tarifi damağınızda eşsiz bir lezzet bırakacak. Ziyafet sofralarında başköşeye kurulacak tavuklu güveç tarifi görüntüsü ve lezzetiyle iştahınızı açacak. Sebzeli tavuklu güveç nasıl yapılır? İşte eşsiz lezzetiyle tavuklu güveç tarifi…

Güveç yemeklerin pişirilmesi için kullanılan geleneksel bir kaptır. Güveç tarifi tavuk but, patates, çarliston biber ve domates gibi çeşitli sebzelerle yapılmaktadır. Misafir sofralarınıza çok yakışacak tavuklu güveç tarifi herkes tarafından çok beğenilecek. Muazzam görüntüsüyle iştah açan tavuklu güveç tarifi evinize mis kokular yayacak. İşte sebzeli tavuklu güveç tarifi: Tavuklu güveç nasıl yapılır?

TAVUKLU GÜVEÇ TARİFİ MALZEMELERİ

  • Yarım kg tavuk but
  • 5 çarliston biber
  • 4 patates
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz

TAVUKLU GÜVEÇ TARİFİ YAPILIŞI

  1. Biberi iri parçalar halinde doğrayın.
  2. Ayrı bir kapta domatesleri irice doğrayın.
  3. Güveçte tereyağını erittin, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Salçaları da ekleyip soğan pembeleşene kadar karıştırın.
  4. tavuk butu ekleyin ve salçalı sosta biraz pişirin.
  5. Ardından biberi güvece alın.
  6. Domatesleri de ekledikten sonra kaynar suyu güvece dökün.
  7. Karabiber, pul biberi ekleyin. Son olarak tavuklar yumuşadıktan sonra tuzu ekleyin ve ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  8. Tavuk güveç tarifiniz hazır. Afiyet olsun…

TAVUKLU GÜVEÇ TARİFİ KAŞ KALORİ?

1 Porsiyon Sebzeli Tavuk Güveç gıdasında 260 kalori vardır.