Giriş Tarihi: 5.3.2020 14:46

Bamya tarifi: Kuşbaşı etli, nohutlu bamya nasıl yapılır?

Hemen hemen her mevsim tüketilebilen bamya birçok hastalığa iyi gelir. Bamya içerisindeki yüksek lif oranı ile hastalıktan korunmak için mutlaka tüketilmesi gereken bir besin. Vücuda faydaları çok olan bamya tarifini mutlaka denemelisiniz. Bamya, kuşbaşı et, nohut, domates, soğan, limon ve sarımsak gibi malzemelerle hazırlanmaktadır. Akşam yemeğinize eşlik edecek bamya tarifi misafirleriniz tarafından çok sevilecek. Bamya tarifi eşsiz görüntüsüyle iştahınızı açacak. Etli, nohutlu bamya tarifi: Eşsiz lezzetiyle bamya nasıl yapılır?

Bamya tarifi hafif yapısıyla sağlıklı bir besindir. İnsan vücudu için oldukça faydalı besinler arasında bulunan ve hemen hemen her mevsim tüketilebilen bamya pek çok hastalığa, iyi gelmesi ile bilinir. Özellikle içerisinde yüksek miktarda lif bulundurmasından dolayı sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunma konusunda biçilmiş kaftandır. Kuşbaşı et, nohut, domates, soğan, limon ve sarımsak gibi malzemelerle hazırlanan bamya tarifi misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Etli, nohutlu bamya nasıl yapılır? İşte eşsiz lezzetiyle bamya tarifi…

BAMYA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 400 gr bamya
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 1 büyük boy limon
  • 3 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

BAMYA TARİFİ YAPILIŞI

  1. Kuşbaşı etleri kızgın tencereye alın suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  2. Etler suyunu çekince 1 su bardağı daha sıcak su ekleyin ve eti haşlayın.
  3. Sıvı yağ, tereyağı ve ince doğranmış soğanı tencereye alın.
  4. Un, salça ve şekeri ekleyin ve karıştırın.
  5. Rendelenmiş domatesleri ve sarımsağı ekleyin.
  6. Son olarak bamyayı ekleyin ve iyice kavurun.
  7. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  8. Suyunu çeken yemeği ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  9. Limon suyu, karabiber, kimyon, tuzu yemeğe ekleyin ve iyice karıştırın.
  10. Bamya tarifi hazır. Afiyet olsun…

BAMYA TARİFİ KAÇ KALORİ?

Kuşbaşı Etli Bamya Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 81 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 200 gramlık miktarında Kuşbaşı Etli Bamya 162 kalori bulunmaktadır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.