Son Güncelleme: Perşembe 05.03.2020 10:45
Kahvaltı sofralarını süsleyen çilek reçeli tarifi: Çilek reçeli nasıl yapılır?
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri reçel; kızarmış ekmek dilimlerini süslemek ya da pratik bir kekin sunumunu güzelleştirmek için de iyi bir seçimdir. Ev yapımı bir çilek reçeli tarifi ise, tost ekmeğinin üzerini süslemek için idealdir. Kahvaltı sofralarında, ev yapımı bir çilek reçeli tarifi ile süslenmiş bir dilim kızarmış tost ekmeğinden daha lezzetli bir şey yoktur. Market raflarından satın alınan çilek reçelleri şeker ve yapay tatlandırıcılar ile doludur ve besin değeri düşüktür. Sağlıklı çilek reçeli tarifini evde kolayca yapabilirsiniz. İşte sağlıklı çilek reçeli tarifi: Çilek reçeli nasıl yapılır?
Doğru malzemeler ile hazırlanmış bir çilek reçeli tarifi, lezzetli olduğu kadar besleyici de olabilir; çünkü çilek, antioksidan içeriği çok yüksek ve besin değeri oldukça güçlü bir meyvedir. Çilek reçeli tarifi kahvaltı sofralarınızı süsleyecek eşsiz bir tarif. Görüntüsüne bayılacağınız çilek reçeli tarifi sofranızdan hiç eksik olmayacak. Misafirleriniz tarafından çok beğenilecek çilek reçeli tarifi çok istenecek. Peki çilek reçeli nasıl yapılır? İşte eşsiz lezzetiyle çilek reçeli tarifi…
ÇİLEK REÇELİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 kg çilek
- 2 kg toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
ÇİLEK REÇELİ TARİFİ YAPILIŞI
- Çileklerin sap kısımlarını kesin ve çilekleri güzelce yıkayın.
- Reçel yapacağınız tencereye çilekleri alın ve üzerine şekeri döküp bir gece bekletin.
- Sonraki gün reçeli ocağa alın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Yumuşayan çileklerin üzerine tereyağını ekleyin.
- Çilek reçeli yaklaşık 50 dakika piştikten sonra içerisine limon tuzunu ekleyip biraz daha pişirin.
- Çilek reçeliniz köpürecektir, taşmaması için başında bekleyin.
- Kıvam alan reçeli kavanozlara koyun.
- Çilek reçeli tarifi hazır. Afiyet olsun…
ÇİLEK REÇELİ KAÇ KALORİ?
1 yemek kaşığı çilek reçeli ortalama 20 gramdır ve ortalama 55 gram içermektedir. Ayrıca; 0.1 gram protein, 13.8 gram karbonhidrat ve 0 gram yağ içermektedir. Karbonhidrat içeriğinin 0.2 gramı diyet liflerinden gelmektedir ve günlük lif ihtiyacının ortalama %1'ini karşılamaktadır. Çilek reçeli, bazı temel vitamin ve minerallerin de iyi bir kaynağıdır.
EN SON HABERLER
- 1 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Börek kaç derecede pişer? Tepsi böreği fırında nasıl pişer?
- 3 Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?
- 4 Yemeklere Nefis Lezzet Katan Beşamel Sos Tarifi: Püf noktaları ile lezzetli kolay beşamel sosu nasıl yapılır?
- 5 Evde Güzel ve Pratik Peynirli Su Böreği Tarifi Yapılışı: Lezzetli nefis su böreği nasıl yapılır?
- 6 Ev Yapımı Kolay Dondurma Tarifi Yapılışı: Lezzetli ve nefis ev dondurması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Şevketi bostan yemeği tarifi ve yapılışı - Şevketi bostan yemeği nasıl yapılır?
- 8 Lezzetli ve Kolay Beşamel Sos Tarifi: Tam kıvamında ve nefis beşamel sos nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 9 Evde Kolay ve Nefis Kalamar Nasıl Yapılır? Kalamar soslama ve pişirme için püf noktalar ve Kalamar tarifi!
- 10 Pesto sos tarifi - Evde pesto sos nasıl yapılır?