Son Güncelleme: Perşembe 12.03.2020 11:58
Kabak yemeği tarifi: Kabak yemeği nasıl yapılır?
Kabak sarma tarifi Türk mutfağında kabak ve kıymalı harçla hazırlanan bir yemektir. Kabak yemeği tarifi kabak, kıyma, soğan, dereotu ve nane gibi besinlerle yapılmaktadır. Kabak yemeği tarifi evde olan malzemelerle çok kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bir tarif. Kabak yemeği tarifi yağda veya tercihe göre fırında da yapılmaktadır. Her türü ayrı lezzetli olan kabak yemeği tarifi pratikliğiyle vazgeçilmeziniz olacak. Eşsiz lezzetiyle kabak yemeği nasıl yapılır? Kabak yemeği tarifi…
Kabak sürekli tüketilmesi gereken sağlıklı besinlerdendir. Sağlıklı besinlerle çok kısa zamanda kolaylıkla hazırlanabilen kabak yemeği tarifi eşsiz bir lezzete sahip. Kabak yemeği tarifini fırında ve yağda olmak üzere iki farklı pişirme yöntemiyle hazırlayabilirsiniz. Ani gelen misafirlerinize sadece beş dakikada hazırlayabileceğiniz kabak sarma tarifi ziyafet sofralarınızın da vazgeçilmezi olacak. Tadıyla sizi mest edecek kabak yemeğinden vazgeçemeyeceksiniz. Kabak yemeği nasıl yapılır? Eşsiz lezzetiyle kabak yemeği tarifi…
KABAK YEMEĞİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 3 kabak
- 200 gr kıyma
- 1 çay bardağı ıslatılmış pirinç
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Dereotu
- Taze nane
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Sıvı yağ
- Tuz
Üzeri için
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tereyağı
KABAK YEMEĞİ TARİFİ YAPILIŞI
- İlk olarak kabakları yıkayıp ince şeritler şeklinde doğrayın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye kabakları dizin ve üzerine zeytinyağı sürün.
- İç harcı hazırlayana kadar kabakları fırında pişirin.
- İç harç için geniş bir tencereye sıvı yağ, soğan ve sarımsağı alın ve iyice kavurun.
- Üzerine salça ve kıymayı ekleyip güzelce kavurun.
- Arından bir gün önceden ıslatılmış pirinci, ince kıyılmış maydanozu ve baharatları ekleyin.
- Kabakların uç kısmına harçtan koyun ve sarın.
- Kürdan yardımıyla tutturduğunuz kabak yemeğinin cam pişirme kabına alın.
- Sıcak su ve salçayı karıştırıp kabak yemeğinin üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Kabak yemeği tarifi hazır. Afiyet olsun…
KABAK YEMEĞİ TARİFİ KAÇ KALORİ?
Kıymalı kabak kaç kalori sorusunu merak edenler için kıymalı kabak yemeği kalori değerleri şöyledir: Küçük porsiyon kıymalı kabak yemeği (100 gr) 29 kcal. 1 yemek kaşığı kıymalı kabak yemeği (25 gr) 37 kcal. 1 porsiyon kıymalı kabak yemeği (220 gr) 324 kcal.
EN SON HABERLER
- 1 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Börek kaç derecede pişer? Tepsi böreği fırında nasıl pişer?
- 3 Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?
- 4 Yemeklere Nefis Lezzet Katan Beşamel Sos Tarifi: Püf noktaları ile lezzetli kolay beşamel sosu nasıl yapılır?
- 5 Evde Güzel ve Pratik Peynirli Su Böreği Tarifi Yapılışı: Lezzetli nefis su böreği nasıl yapılır?
- 6 Ev Yapımı Kolay Dondurma Tarifi Yapılışı: Lezzetli ve nefis ev dondurması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Şevketi bostan yemeği tarifi ve yapılışı - Şevketi bostan yemeği nasıl yapılır?
- 8 Lezzetli ve Kolay Beşamel Sos Tarifi: Tam kıvamında ve nefis beşamel sos nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 9 Evde Kolay ve Nefis Kalamar Nasıl Yapılır? Kalamar soslama ve pişirme için püf noktalar ve Kalamar tarifi!
- 10 Pesto sos tarifi - Evde pesto sos nasıl yapılır?