Son Güncelleme: Pazartesi 06.07.2020 09:16
İtalya'ya özgü bir pirinç yemeği risotto tarifi: Mantarlı risotto nasıl yapılır?
Risotto İtalya’ya özgü pirinç yemeğidir. Pirincin nişastasını salması sonucu oluşan kremamsı soslu özel bir yemek olan risotto tarifi farklı bir lezzete sahiptir. Doğru pirinç ile oldukça güzel bir kıvama sahip olan risotto tarifini mutlaka denemelisiniz. Kıvamı pürüzsüz, kremsi olan risotto tarifi denenmesi gereken eşsiz bir lezzet. Mantarlı risotto tarifi: Risotto tarifi nasıl yapılır?
Risotto ünlü bir İtalyan yemeğidir. Risotto tarifinin en lezzetli hali ise mantarlı risotto tarifidir. Mantar, et suyu, zeytinyağı, soğan ve maydanoz gibi malzemelerle hazırlanan risotto tarifini çok seveceksiniz. Ünlü İtalyan risotto tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Mantarlı risotto tarifi: Mantarlı risotto nasıl yapılır ?
Mantarlı Risotto Tarifi Malzemeleri
- 1 su bardağı mantar
- 1 litre et suyu
- 1 adet soğan
- 6 çay bardağı dolmalık kırık pirinç
- 25 gram parmesan peyniri
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı maydanoz
Mantarlı Risotto Tarifi Yapılışı,
- Bir tencereye zeytinyağını ekleyin.
- Küp şeklinde doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşme kadar kavurun.
- Mantarı yumuşayana kadar en az 30 dakika ılık suda bekletin.
- Süzgeçte süzülmüş mantarları kağıt havlu ile kurutun.
- Dilimlenmiş mantarları ekleyin, mantarlar suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.
- Sonra pirinci ekleyin dibinin tutmaması için kaşıkla birkaç dakika sürekli karıştırın.
- Et suyunu ayrı bir tencerede ısıtın, birer kepçe et suyundan yavaşça ekleyin.
- Pirinç suyunu çekince tekrar bir kepçe et suyunu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
- Yaklaşık 20-30 dakika kadar kıvam alınca ocağı kapatın.
- İri rendelenmiş parmesanı ekleyip karıştırın.
- İsteğe göre 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz ilave edin.
- Mantarlı risotto tarifi hazır. Afiyet olsun…
Mantarlı Risotto Tarifi Kaç Kalori?
Ortalama 100 gram risotto tarifi yaklaşık 99 kalori içermektedir.
EN SON HABERLER
- 1 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Börek kaç derecede pişer? Tepsi böreği fırında nasıl pişer?
- 3 Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?
- 4 Yemeklere Nefis Lezzet Katan Beşamel Sos Tarifi: Püf noktaları ile lezzetli kolay beşamel sosu nasıl yapılır?
- 5 Evde Güzel ve Pratik Peynirli Su Böreği Tarifi Yapılışı: Lezzetli nefis su böreği nasıl yapılır?
- 6 Ev Yapımı Kolay Dondurma Tarifi Yapılışı: Lezzetli ve nefis ev dondurması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Şevketi bostan yemeği tarifi ve yapılışı - Şevketi bostan yemeği nasıl yapılır?
- 8 Lezzetli ve Kolay Beşamel Sos Tarifi: Tam kıvamında ve nefis beşamel sos nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 9 Evde Kolay ve Nefis Kalamar Nasıl Yapılır? Kalamar soslama ve pişirme için püf noktalar ve Kalamar tarifi!
- 10 Pesto sos tarifi - Evde pesto sos nasıl yapılır?