Cuma 07.08.2020 05:27
Son Güncelleme: Cuma 07.08.2020 05:27

Masterchef deniz tarağı tarifi... Deniz tarağı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?

Televizyon izleyicileri tarafından takip edilen yarışma programı MasterChef’te yeni sezon tüm heyecanıyla başladı. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı yarışmada, MasterChef adaylarından bugün Deniz tarağı yapmaları istendi. Bu bağlamda televizyonda yapılışını izleyen seyirciler Deniz tarağı nasıl yapılır? sorusunu yoğun şekilde merak etmeye başladı. İşte Masterchef Deniz tarağı tarifi…

Türk televizyonlarının en sevilen yarışma programı MasterChef'te yeni sezon tüm hızıyla devam ediyor. Dünya mutfağında yer alan pek çok lezzetin yapıldığı yarışmada bugün ekranlara gelen yeni bölümde yarışmacılardan Deniz tarağı yapılması istendi. Bu tarifi yapmak ve sevdikleriyle de paylaşmak isteyen seyirciler Deniz tarağı nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Deniz tarağı nasıl yapılır? İşte Masterchef Deniz tarağı tarifi…

DENİZ TARAĞI NASIL YAPILIR? MASTERCHEF DENİZ TARAĞI TARİFİ

Deniz Tarağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet deniz tarağı

Marinasyonu için:

  • 50 cl.zeytinyağı
  • 2 gram taze kekik
  • 2 gram maldon tuzu
  • 2 gram tane beyaz biber

Servisi için:

  • 1 yemek kaşığı nane püresi
  • 1,5 yemek kaşığı yenilebilir toprak

Tarator sos için:

  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • 300 ml.süt
  • 150 ml.krema
  • 100 gram mayonez
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane beyaz biber
  • 5 diş sarımsak püresi

Deniz Tarağı Tarifinin Püf Noktası

  • Deniz taraklarını marinasyon karışımında uzun süre bekletebilirsiniz.

DENİZ TARAĞI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Zeytinyağı, taze kekik, maldon tuzu ve tane beyaz biberle marine ettiğiniz deniz taraklarını kızgın tavada alt üst ederek mühürleyin.
  2. Tarator sosu hazırlamak için; bayat ekmek içini ufalayın. Süt, krema, mayonez, tuz, taze çekilmiş tane beyaz biber ve sarımsak püresi ilavesiyle karıştırın.
  3. Yenilebilir toprağı, üç göz şeklini alacak şekilde servis tabağına 1/2'şer yemek kaşığı kadar yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız tarator sostan ekleyin.
  4. Bu yuvaların üzerine mühürlenmiş deniz taraklarını koyup nane sos eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Deniz Tarağı Tarifinin Servis Önerisi

  • Deniz taraklarını arzuya göre poşe bıldırcın yumurtası ve haşlanmış deniz börülcesi eşliğinde servis edebilirsiniz.

Kaynak: yemek.com

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.