Son Güncelleme: Cuma 07.08.2020 05:27
Masterchef deniz tarağı tarifi... Deniz tarağı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?
Televizyon izleyicileri tarafından takip edilen yarışma programı MasterChef’te yeni sezon tüm heyecanıyla başladı. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı yarışmada, MasterChef adaylarından bugün Deniz tarağı yapmaları istendi. Bu bağlamda televizyonda yapılışını izleyen seyirciler Deniz tarağı nasıl yapılır? sorusunu yoğun şekilde merak etmeye başladı. İşte Masterchef Deniz tarağı tarifi…
Türk televizyonlarının en sevilen yarışma programı MasterChef'te yeni sezon tüm hızıyla devam ediyor. Dünya mutfağında yer alan pek çok lezzetin yapıldığı yarışmada bugün ekranlara gelen yeni bölümde yarışmacılardan Deniz tarağı yapılması istendi. Bu tarifi yapmak ve sevdikleriyle de paylaşmak isteyen seyirciler Deniz tarağı nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Deniz tarağı nasıl yapılır? İşte Masterchef Deniz tarağı tarifi…
DENİZ TARAĞI NASIL YAPILIR? MASTERCHEF DENİZ TARAĞI TARİFİ
Deniz Tarağı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet deniz tarağı
Marinasyonu için:
- 50 cl.zeytinyağı
- 2 gram taze kekik
- 2 gram maldon tuzu
- 2 gram tane beyaz biber
Servisi için:
- 1 yemek kaşığı nane püresi
- 1,5 yemek kaşığı yenilebilir toprak
Tarator sos için:
- 4 dilim bayat ekmek içi
- 300 ml.süt
- 150 ml.krema
- 100 gram mayonez
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane beyaz biber
- 5 diş sarımsak püresi
Deniz Tarağı Tarifinin Püf Noktası
- Deniz taraklarını marinasyon karışımında uzun süre bekletebilirsiniz.
DENİZ TARAĞI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Zeytinyağı, taze kekik, maldon tuzu ve tane beyaz biberle marine ettiğiniz deniz taraklarını kızgın tavada alt üst ederek mühürleyin.
- Tarator sosu hazırlamak için; bayat ekmek içini ufalayın. Süt, krema, mayonez, tuz, taze çekilmiş tane beyaz biber ve sarımsak püresi ilavesiyle karıştırın.
- Yenilebilir toprağı, üç göz şeklini alacak şekilde servis tabağına 1/2'şer yemek kaşığı kadar yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız tarator sostan ekleyin.
- Bu yuvaların üzerine mühürlenmiş deniz taraklarını koyup nane sos eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Deniz Tarağı Tarifinin Servis Önerisi
- Deniz taraklarını arzuya göre poşe bıldırcın yumurtası ve haşlanmış deniz börülcesi eşliğinde servis edebilirsiniz.
Kaynak: yemek.com
EN SON HABERLER
- 1 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Börek kaç derecede pişer? Tepsi böreği fırında nasıl pişer?
- 3 Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?
- 4 Yemeklere Nefis Lezzet Katan Beşamel Sos Tarifi: Püf noktaları ile lezzetli kolay beşamel sosu nasıl yapılır?
- 5 Evde Güzel ve Pratik Peynirli Su Böreği Tarifi Yapılışı: Lezzetli nefis su böreği nasıl yapılır?
- 6 Ev Yapımı Kolay Dondurma Tarifi Yapılışı: Lezzetli ve nefis ev dondurması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Şevketi bostan yemeği tarifi ve yapılışı - Şevketi bostan yemeği nasıl yapılır?
- 8 Lezzetli ve Kolay Beşamel Sos Tarifi: Tam kıvamında ve nefis beşamel sos nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 9 Evde Kolay ve Nefis Kalamar Nasıl Yapılır? Kalamar soslama ve pişirme için püf noktalar ve Kalamar tarifi!
- 10 Pesto sos tarifi - Evde pesto sos nasıl yapılır?