Son Güncelleme: Çarşamba 17.02.2021 01:42
Evde Kolay ve Nefis Kalamar Nasıl Yapılır? Kalamar soslama ve pişirme için püf noktalar ve Kalamar tarifi!
Balık reyonlarında görülen ve görüntüsüyle kimimizin yüzünü buruşturduğu, kimimizin ise merak ederek pişirmeye verdiği kalamar, doğru yapıldığı taktirde oldukça lezzetli bir deniz mahsulüdür. Kalamarın tadını alabilmek için doğru bir şekilde soslama ve pişirme gereklidir. Peki, kalamar nasıl yapılır? İşte kalamar sosu hazırlama ve kalamar pişirme hakkında merak edilenler...
Genellikle restoranlarda tüketilen bir deniz besini olan kalamar, güzel yapıldığı taktirde damağınızda enfes bir tad bırakacaktır. Daha önce kalamar tüketmemiş olanlar, kalamarın görüntüsünü genellikle beğenmemekle beraber kalamara da temkinli yaklaşmaktadır. Ancak, görüntüsünün aksine kalamar oldukça lezzetli bir yiyecektir.
Balık marketlerden bulabileceğiniz olan kalamar, temizlenip sosa bulanmaya hazır halde satılmaktadır. Kalamarı bir gün Sizin yapmanız gereken şey, kalamarı satın alıp evde sosunu hazırladıktan sonra doğru bir şekilde pişirmek. Peki, kalamar sosu nasıl hazırlanır?
KALAMAR SOSU HAZIRLAMA
1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 limon ve kalamarlarınızı bir kapta iyice sıkarak yarım saat kadar yoğurun. Ardından 1 bardak sütü de bu karışıma ilave edin. Daha sonra bu karışımı bir dakika daha karıştırın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabında bir süre bekleyen kalamar sosunuz, kıvama gelecektir. Unutmayın, kalamar sosunu ne kadar uzun süre buzdolabında durursa kıvamı o kadar iyi olacaktır. Marine sosu için en son eklediğiniz süt yerine 1 şişe maden suyu da kullanabilirsiniz.
Kıvama gelen kalamar sosu ile kalamarlarınızı marine edin.
KALAMAR NASIL PİŞİRİLİR?
Marine ettiğiniz kalamarları yıkamadan un ve tuz karışımına bulayın. Ardından derin bir kapın içerisinde bol kızgın yağda 2 ila 3 dakika kızartın. 3 dakikayı geçmeyin, zira kalamar kuruyacaktır. 3 dakika kızaran kalamarlarınızı, kağıt havluların serili olduğu bir tabağa alın ve yağdan kurtulmasını sağlayın. Bütün kalamarları kızarttıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Börek kaç derecede pişer? Tepsi böreği fırında nasıl pişer?
- 3 Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?
- 4 Yemeklere Nefis Lezzet Katan Beşamel Sos Tarifi: Püf noktaları ile lezzetli kolay beşamel sosu nasıl yapılır?
- 5 Evde Güzel ve Pratik Peynirli Su Böreği Tarifi Yapılışı: Lezzetli nefis su böreği nasıl yapılır?
- 6 Ev Yapımı Kolay Dondurma Tarifi Yapılışı: Lezzetli ve nefis ev dondurması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Şevketi bostan yemeği tarifi ve yapılışı - Şevketi bostan yemeği nasıl yapılır?
- 8 Lezzetli ve Kolay Beşamel Sos Tarifi: Tam kıvamında ve nefis beşamel sos nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 9 Pesto sos tarifi - Evde pesto sos nasıl yapılır?
- 10 Milföy böreği nasıl yapılır? Lor peynirli ve biberli milföy tarifi