Son Güncelleme: Perşembe 24.03.2016 11:58
Bakliyat Türlüsü Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- Yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
- Yarım su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
- Yarım su bardağı börülce (haşlanmış)
- Yarım su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
- 1 soğan
- 2 domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Rendelenmiş domates, sarımsak ve salçaları ekleyerek birkaç dakika yüksek ateşte pişirin.
- Haşlanmış mercimek, börülce, nohut ve fasulyeleri ekleyip 2 dakika pişirin.
- Tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- 25-30 dakika pişirip servis tabağına alın.
- Maydanoz ile süsleyerek sıcak ya da ılık servis yapın.
- Afiyet olsun...
EN SON HABERLER
- 1 Zeytinyağlı Barbunya Pilaki tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
- 2 İncir uyutması tarifi - incir uyutması nasıl yapılır?
- 3 Diyet karnıyarık tarifi - diyet karnıyarık nasıl yapılır?
- 4 Zerdeçallı süt tarifi - zerdeçallı süt nasıl yapılır?
- 5 Mantarlı muska böreği tarifi - mantarlı muska böreği nasıl yapılır?
- 6 Haşlanmış salata tarifi - haşlanmış salata nasıl yapılır?
- 7 Armutlu kefir tarifi-Armutlu kefir nasıl yapılır?
- 8 Kış güzeli tatlısı tarifi - Kış güzeli tatlısı nasıl yapılır?
- 9 Pirinçli tavuk sarma tarifi-Pirinçli tavuk sarma nasıl yapılır?
- 10 Diyet mücver tarifi - Diyet mücver nasıl yapılır?