Son Güncelleme: Perşembe 24.03.2016 17:16
Buğdaylı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek,
- 1 su bardağı buğday,
- 2 su bardağı yoğurt,
- 1 yemek kaşığı un,
- 5 su bardağı su,
- Tuz.
Üzeri İçin
- 1 tatlı kaşığı nane,
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
- 2 yemek kaşığı tereyağı.
Hazırlanışı
- Yeşil mercimeği, buğdayı ayrı ayrı yaklaşık 15 dakika kadar haşlayıp, suyunu süzelim ve soğumaya bırakalım.
- Bir kaseye unu, yoğurdu, suyu koyalım ve iyice karıştıralım.
- Tencereye yoğurtlu karışımı, yeşil mercimeği, buğdayı koyalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- İçine tuzu ilave edip, karıştıralım.(tuzunu bu noktada ilave etmemiz önemli yoğurdun kesilmemesi için)
- Üzeri için; tavaya tereyağını koyalım ve eritelim.
- İçine naneyi, kırmızı pul biberi ilave edelim ve 1-2 dakika kavuralım.
- Sosu çorbanın üzerine dökelim ve Yeşil Mercimekli Buğday Çorbasını kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
EN SON HABERLER
- 1 Zeytinyağlı Barbunya Pilaki tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
- 2 İncir uyutması tarifi - incir uyutması nasıl yapılır?
- 3 Diyet karnıyarık tarifi - diyet karnıyarık nasıl yapılır?
- 4 Zerdeçallı süt tarifi - zerdeçallı süt nasıl yapılır?
- 5 Mantarlı muska böreği tarifi - mantarlı muska böreği nasıl yapılır?
- 6 Haşlanmış salata tarifi - haşlanmış salata nasıl yapılır?
- 7 Armutlu kefir tarifi-Armutlu kefir nasıl yapılır?
- 8 Kış güzeli tatlısı tarifi - Kış güzeli tatlısı nasıl yapılır?
- 9 Pirinçli tavuk sarma tarifi-Pirinçli tavuk sarma nasıl yapılır?
- 10 Diyet mücver tarifi - Diyet mücver nasıl yapılır?