Perşembe 24.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 24.03.2016 17:16

Buğdaylı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek,
  • 1 su bardağı buğday,
  • 2 su bardağı yoğurt,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 5 su bardağı su,
  • Tuz.

Üzeri İçin

  • 1 tatlı kaşığı nane,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı.

Hazırlanışı

  • Yeşil mercimeği, buğdayı ayrı ayrı yaklaşık 15 dakika kadar haşlayıp, suyunu süzelim ve soğumaya bırakalım.
  • Bir kaseye unu, yoğurdu, suyu koyalım ve iyice karıştıralım.
  • Tencereye yoğurtlu karışımı, yeşil mercimeği, buğdayı koyalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  • İçine tuzu ilave edip, karıştıralım.(tuzunu bu noktada ilave etmemiz önemli yoğurdun kesilmemesi için)
  • Üzeri için; tavaya tereyağını koyalım ve eritelim.
  • İçine naneyi, kırmızı pul biberi ilave edelim ve 1-2 dakika kavuralım.
  • Sosu çorbanın üzerine dökelim ve Yeşil Mercimekli Buğday Çorbasını kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.