Perşembe 24.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 24.03.2016 17:28

Kabak Mücver Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • 4 kabak
  • 3 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 100 gr. beyaz peynir
  • tuz
  • karabiber

Kızartmak için

  • sıvıyağ

Servis için

  • yoğurt


Hazırlanışı

Kabakları geniş bir kaba rendeliyoruz. Bir süre suyunu salması için bekliyoruz. İki avucumuza aldığımız rende kabağın suyunu iyice sıkıyoruz. Suyunu sıktıklarımızı ayrı bir kaba alıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp ilave ediyoruz. Yumurtalarını kırıyoruz. Peynirini ezerek üzerine ufalıyoruz. Maydanozu ve dereotunu incecik doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. 5 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Tavaya kızartma yağı koyup ısıtıyoruz. Mücver harcından kaşık kaşık alıp sıvıyağa bırakıyoruz ve kızartıyoruz. Yanında yoğurtla servis ediyoruz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.