Son Güncelleme: Perşembe 24.03.2016 17:28
Kabak Mücver Nasıl Yapılır?
- 4 kabak
- 3 yumurta
- 1 soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 100 gr. beyaz peynir
- tuz
- karabiber
Kızartmak için
- sıvıyağ
Servis için
- yoğurt
Hazırlanışı
Kabakları geniş bir kaba rendeliyoruz. Bir süre suyunu salması için bekliyoruz. İki avucumuza aldığımız rende kabağın suyunu iyice sıkıyoruz. Suyunu sıktıklarımızı ayrı bir kaba alıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp ilave ediyoruz. Yumurtalarını kırıyoruz. Peynirini ezerek üzerine ufalıyoruz. Maydanozu ve dereotunu incecik doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. 5 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Tavaya kızartma yağı koyup ısıtıyoruz. Mücver harcından kaşık kaşık alıp sıvıyağa bırakıyoruz ve kızartıyoruz. Yanında yoğurtla servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Zeytinyağlı Barbunya Pilaki tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
- 2 İncir uyutması tarifi - incir uyutması nasıl yapılır?
- 3 Diyet karnıyarık tarifi - diyet karnıyarık nasıl yapılır?
- 4 Zerdeçallı süt tarifi - zerdeçallı süt nasıl yapılır?
- 5 Mantarlı muska böreği tarifi - mantarlı muska böreği nasıl yapılır?
- 6 Haşlanmış salata tarifi - haşlanmış salata nasıl yapılır?
- 7 Armutlu kefir tarifi-Armutlu kefir nasıl yapılır?
- 8 Kış güzeli tatlısı tarifi - Kış güzeli tatlısı nasıl yapılır?
- 9 Pirinçli tavuk sarma tarifi-Pirinçli tavuk sarma nasıl yapılır?
- 10 Diyet mücver tarifi - Diyet mücver nasıl yapılır?