Son Güncelleme: Çarşamba 09.03.2016 17:20
Ekşili Dolma Nasıl Yapılır?
- 40-45 adet patlıcan biber kuru dolmalık
- 250 gr kıyma
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı bulgur
- 3 adet kuru soğan
- 1,5 çorba kaşığı biber salçası
- 2 adet domates(derin dondurucudan veya konserve)
- 3 çorba kaşığı kuru nane
- 2-3 çorba kaşığı nar ekşisi
- Karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ(etinizin yağ miktarına göre ayarlayın)
Servis için sos
- Kuru nane
- Pul biber
- Tereyağı
Hazırlanışı
Dolmalık kuruları yıkayarak, 30 dk kadar harlı ateşte haşlayın. Soğan ve domatesi rendeleyin.Tüm malzemeyi karıştırarak içi hazırlayın.
Haşlayıp soğuttuğunuz biber ve patlıcanları doldurun(pirinç ve bulgur şişme payını hesaba katarak). Dizdiğiniz dolmaların üzerine, dolma kapağı veya porselen tabak kapatın. Dolmalarınıza dizme seviyesinden biraz eksik su ekleyin.
Önce harlı ardından,kısık ateşte 40-50 dk pişirin.
Serviste, kızdırdığınız tereyağına pul biber ve nane ekleyerek, dolmalara ekleyin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurt da kullanabilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Sofranıza Lezzet Katacak Yaprak Sarma Tarifi: Zeytinyağlı nefis yaprak sarma nasıl yapılır?
- 2 Evde Kolay ve Nefis Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır? - En lezzetli zeytinyağlı biber dolması tarifi!
- 3 Akşam yemeğine pratik lezzet arayanlara dolma biber tarifi: Dolma biber nasıl yapılır?
- 4 Vazgeçilmez lezzetiyle etli lahana sarma tarifi: Kıymalı lahana sarma nasıl yapılır?
- 5 Lezzetli kabak çiçeği dolması tarifi! Kabak Çiçeği Dolması nasıl yapılır?
- 6 Kıymalı lahana sarması nasıl yapılır? En güzel kıymalı lahana sarması tarifi!
- 7 Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır? En güzel yenibaharlı biber dolması tarifi..
- 8 Zeytinyagli biber dolması tarifi: Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır?
- 9 Hamur dolması tarifi
- 10 Etli yaprak sarma tarifi