Çarşamba 09.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 09.03.2016 17:20

Ekşili Dolma Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • 40-45 adet patlıcan biber kuru dolmalık
  • 250 gr kıyma
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı bulgur
  • 3 adet kuru soğan
  • 1,5 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates(derin dondurucudan veya konserve)
  • 3 çorba kaşığı kuru nane
  • 2-3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ(etinizin yağ miktarına göre ayarlayın)

Servis için sos

  • Kuru nane
  • Pul biber
  • Tereyağı

Hazırlanışı
Dolmalık kuruları yıkayarak, 30 dk kadar harlı ateşte haşlayın. Soğan ve domatesi rendeleyin.Tüm malzemeyi karıştırarak içi hazırlayın.
Haşlayıp soğuttuğunuz biber ve patlıcanları doldurun(pirinç ve bulgur şişme payını hesaba katarak). Dizdiğiniz dolmaların üzerine, dolma kapağı veya porselen tabak kapatın. Dolmalarınıza dizme seviyesinden biraz eksik su ekleyin.
Önce harlı ardından,kısık ateşte 40-50 dk pişirin.
Serviste, kızdırdığınız tereyağına pul biber ve nane ekleyerek, dolmalara ekleyin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurt da kullanabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.