Son Güncelleme: Çarşamba 09.03.2016 13:01
Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
- 10 adet kabak (kıbrıs/girit/yayla kabağı)
- İç Malzemeler:
- 150-200gr kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 adet iri kuru soğan
- yarım demet maydanoz
- yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
- Pirinçleri nişastası gidene dek yıkayın. Kuru soğanları ince, ince yemeklik doğrayın. Daha sonra maydanozları ince, ince doğrayın. Bütün iç malzemeyi ilave edip karıştırıp iyice birbirine yedirin.
- İç malzemeyi bir tarafa alıp bekletin. Kabakları yıkayıp içlerini oyup üstlerini çizin kestiğiniz başlarını ayırın. Oyulan kabakların içlerine tuz ve karabiber serpin.
- Hazırladığınız içi, üstleri biraz boşluk olacak şekilde kabakların içine doldurun.
- Üstlerine birer dilim domates kesip koyun kabak tepelerini üstlerine alıp koyun ve tencereye yerleştirin
- Salçayı bir miktar kaynamış suda ezip tencereye ilave edin. Tencereye kabakları geçmeyecek miktarda kaynamış su ekleyip kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 Sofranıza Lezzet Katacak Yaprak Sarma Tarifi: Zeytinyağlı nefis yaprak sarma nasıl yapılır?
- 2 Evde Kolay ve Nefis Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır? - En lezzetli zeytinyağlı biber dolması tarifi!
- 3 Akşam yemeğine pratik lezzet arayanlara dolma biber tarifi: Dolma biber nasıl yapılır?
- 4 Vazgeçilmez lezzetiyle etli lahana sarma tarifi: Kıymalı lahana sarma nasıl yapılır?
- 5 Lezzetli kabak çiçeği dolması tarifi! Kabak Çiçeği Dolması nasıl yapılır?
- 6 Kıymalı lahana sarması nasıl yapılır? En güzel kıymalı lahana sarması tarifi!
- 7 Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır? En güzel yenibaharlı biber dolması tarifi..
- 8 Zeytinyagli biber dolması tarifi: Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır?
- 9 Hamur dolması tarifi
- 10 Etli yaprak sarma tarifi