Çarşamba 16.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 16.03.2016 09:26

Mantar Dolması Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • 7-8 adet iri mantar
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • Tuz, karabiber
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça

Üzeri için
  • Kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı
Mantarların saplarını kopararak İçlerine elinizle azar azar tuz sürün. Fırın tepsisine koyarak 20 dakika 175 derecede pişirin. Mantarlar sulanacağından tepsiye su veya yağ koymayın. Mantarların içindeki suyu ister için (çok lezzetli) ister dökün. Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Soğanları doğrayın ve az miktarda yağ ile soteleyin. İçine biberleri koyup sotelemeye devam edin. Kıymayı, domatesi, tuzunu ve baharatları ekleyin. Soteleme işi bitince mantarların içine hazırladığınız harcı doldurun. Üstüne rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Salçayı çok az su ile sulandırın ve mantarların üzerine dökün. 10 dakika daha kaşar peynirler eriyene kadar fırında tutun. Afiyet olun…

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.