Son Güncelleme: Çarşamba 16.03.2016 09:26
Mantar Dolması Nasıl Yapılır?
- 7-8 adet iri mantar
- 100 gr kıyma
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 adet biber
- 1 adet domates
- Tuz, karabiber
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
Üzeri için
- Kaşar peyniri rendesi
Mantarların saplarını kopararak İçlerine elinizle azar azar tuz sürün. Fırın tepsisine koyarak 20 dakika 175 derecede pişirin. Mantarlar sulanacağından tepsiye su veya yağ koymayın. Mantarların içindeki suyu ister için (çok lezzetli) ister dökün. Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Soğanları doğrayın ve az miktarda yağ ile soteleyin. İçine biberleri koyup sotelemeye devam edin. Kıymayı, domatesi, tuzunu ve baharatları ekleyin. Soteleme işi bitince mantarların içine hazırladığınız harcı doldurun. Üstüne rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Salçayı çok az su ile sulandırın ve mantarların üzerine dökün. 10 dakika daha kaşar peynirler eriyene kadar fırında tutun. Afiyet olun…
EN SON HABERLER
- 1 Sofranıza Lezzet Katacak Yaprak Sarma Tarifi: Zeytinyağlı nefis yaprak sarma nasıl yapılır?
- 2 Evde Kolay ve Nefis Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır? - En lezzetli zeytinyağlı biber dolması tarifi!
- 3 Akşam yemeğine pratik lezzet arayanlara dolma biber tarifi: Dolma biber nasıl yapılır?
- 4 Vazgeçilmez lezzetiyle etli lahana sarma tarifi: Kıymalı lahana sarma nasıl yapılır?
- 5 Lezzetli kabak çiçeği dolması tarifi! Kabak Çiçeği Dolması nasıl yapılır?
- 6 Kıymalı lahana sarması nasıl yapılır? En güzel kıymalı lahana sarması tarifi!
- 7 Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır? En güzel yenibaharlı biber dolması tarifi..
- 8 Zeytinyagli biber dolması tarifi: Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır?
- 9 Hamur dolması tarifi
- 10 Etli yaprak sarma tarifi