Son Güncelleme: Salı 27.12.2016 12:00
Karalahana Dolması Tarifi
Karalahana Dolması İçin Malzemeler:
2 demet karalahana
500 gram satır kıyması
2 adet soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tutam kuru nane
3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı + Yarım çay
bardağı su
Tuz, karabiber
Karalahana Dolması Yapılışı:
Karalahana yıkayıp 5 dakika kaynar suda haşlayıp süzün. Yaprakların ortasındaki kalın damarı çıkarıp kenara alın. Diğer taraftan satır kıymasını geniş bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış soğanı, pirinci, maydanozu, zeytinyağını, nane, karabiber ve tuzu ekleyin. Yarım çay bardağı suyu da ilave edip yoğurun. Karalahana yapraklarını düz bir zemine serip içine yeterli miktarda harç koyup sarın. Hazırladığınız dolmaları tencereye yerleştirin. Küçük bir tavada tereyağını eritip salçayı kavurun ve dolmaların üzerine gezdirin. Tencereyi ocağa oturtup üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin. 35-40 dakika suyunu tamamen çekene kadar pişirip servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Sofranıza Lezzet Katacak Yaprak Sarma Tarifi: Zeytinyağlı nefis yaprak sarma nasıl yapılır?
- 2 Evde Kolay ve Nefis Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır? - En lezzetli zeytinyağlı biber dolması tarifi!
- 3 Akşam yemeğine pratik lezzet arayanlara dolma biber tarifi: Dolma biber nasıl yapılır?
- 4 Vazgeçilmez lezzetiyle etli lahana sarma tarifi: Kıymalı lahana sarma nasıl yapılır?
- 5 Lezzetli kabak çiçeği dolması tarifi! Kabak Çiçeği Dolması nasıl yapılır?
- 6 Kıymalı lahana sarması nasıl yapılır? En güzel kıymalı lahana sarması tarifi!
- 7 Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır? En güzel yenibaharlı biber dolması tarifi..
- 8 Zeytinyagli biber dolması tarifi: Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır?
- 9 Hamur dolması tarifi
- 10 Etli yaprak sarma tarifi