Son Güncelleme: Cuma 12.02.2016 16:33
Sini Kebabı Nasıl Yapılır?
- 1 kg. orta yağlı kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 bardak su
- 1 bağ maydanoz
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Tuz
- 4 adet taze biber
- 2 yemek kaşığı toz biber
- 2 adet domates
Hazırlanışı
Maydanoz soğan ve sarımsak ince kıyılır. Toz biber baharat ve tuzla beraber kıymaya karıştırılıp iyice yoğurulur. 50 cm. çapında bir tepsinin içine kenarından 3 cm. yukarıda kalacak şekilde yayılır. Yayılan etin üstüne iri parçalar halinde domates ve biberler eklenip bir bardak suda eritilmiş domates salçası, üzerine boca edilerek 180 oC 'lik fırında 30 dk. pişirilerek servis edilir.
EN SON HABERLER
- 1 Sulu Köfte Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sulu Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Nefis ve Lezzetli Etli Nohut Tarifi Yapılışı: Damakta iz bırakacak etli nohut yemeği nasıl yapılır?
- 3 Lezzetli ve nefis karnıyarık tarifi: Püf noktalarıyla evde kolay kıymalı karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- 4 Lezzetli hamburger köftesi tarifi ve yapılışı: Evde nefis hamburger köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 5 Görüntüsü muhteşem, tadı nefis etli bezelye tarifi ve yapılışı: Etli bezelye nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Yumuşacık lezzetiyle nefis et sote tarifi ve yapılışı! Evde kolay et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler ve kaç kalori?
- 7 Ekşili köfte nasıl yapılır ve malzemeleri neler? Evde lezzetli ve nefis ekşili köfte tarifi yapılışı!
- 8 Ali nazik tarifi için gerekli malzemeler neler? Ali nazik tarifi: Ali nazik kebabı nasıl yapılır?
- 9 Lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı lahmacun tarifi
- 10 Mutfağının şefleri için hünkar beğendi tarifi: Evde pratik hünkar beğendi nasıl yapılır?