Son Güncelleme: Çarşamba 21.12.2016 16:28
Kuzu güveç tarifi - Kuzu güveç nasıl yapılır?
Et yemeklerini hiç güveçte yapmayı denediniz mi ? Bu mükemmel lezzetten mahrum kalmak istemiyorsanız gelin birlikte kuzu güveç tarifine bakalım...
2 kg kuzu but
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan, 6 diş sarmısak
3 adet çarliston biber
3 adet domates, tuz
Kuzu Güveç Yapılışı:
ETİ kemiklerinden ayırın ve kuşbaşı doğrayıp tereyağında kavurun. Kıyılmış soğan ve sarmısak ilave edip, eti kendi suyunda yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra karışımı güvece alın. Üzerine iri parçalar halinde doğranmış biber ve domates ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 Sulu Köfte Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sulu Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Nefis ve Lezzetli Etli Nohut Tarifi Yapılışı: Damakta iz bırakacak etli nohut yemeği nasıl yapılır?
- 3 Lezzetli ve nefis karnıyarık tarifi: Püf noktalarıyla evde kolay kıymalı karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- 4 Lezzetli hamburger köftesi tarifi ve yapılışı: Evde nefis hamburger köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 5 Görüntüsü muhteşem, tadı nefis etli bezelye tarifi ve yapılışı: Etli bezelye nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Yumuşacık lezzetiyle nefis et sote tarifi ve yapılışı! Evde kolay et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler ve kaç kalori?
- 7 Ekşili köfte nasıl yapılır ve malzemeleri neler? Evde lezzetli ve nefis ekşili köfte tarifi yapılışı!
- 8 Ali nazik tarifi için gerekli malzemeler neler? Ali nazik tarifi: Ali nazik kebabı nasıl yapılır?
- 9 Lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı lahmacun tarifi
- 10 Mutfağının şefleri için hünkar beğendi tarifi: Evde pratik hünkar beğendi nasıl yapılır?