Cuma 23.12.2016 00:00

Hamsi buğulama tarifi - hamsi buğulama nasıl yapılır?

Çok pratik ve çok da lezzetli olan harika bir hamsi tarifi.

Hamsi Buğulama İçin Malzemeler:

1 kg hamsi
5 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates
7-8 dal maydanoz
1 adet limon
Tuz

Hamsi Buğulama Yapılışı:

HAMSİYİ temizleyip sudan geçirin.

Suyu süzüldükten sonra tuz ekleyip karıştırın.

Soğan ve domateslerin kabuklarını soyun.

Daha sonra ince halkalar şeklinde dilimleyin.

Maydanozu ince kıyın.

En az üç parmak derinliğindeki bir fırın kabının dibine bir sıra soğan yerleştirin.

Kıyılmış maydanoz serpin.

Üzerine bir sıra hamsi sıralayın.

Hamsilerin üzerine domates koyun.

Yeniden soğan koyup, maydanoz serpin ve bir sıra daha balık dizin.

En üste ince limon dilimleri yerleştirin.

Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Alüminyum folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.