Hamsi buğulama tarifi - hamsi buğulama nasıl yapılır?
Çok pratik ve çok da lezzetli olan harika bir hamsi tarifi.
Hamsi Buğulama İçin Malzemeler:
1 kg hamsi
5 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates
7-8 dal maydanoz
1 adet limon
Tuz
Hamsi Buğulama Yapılışı:
HAMSİYİ temizleyip sudan geçirin.
Suyu süzüldükten sonra tuz ekleyip karıştırın.
Soğan ve domateslerin kabuklarını soyun.
Daha sonra ince halkalar şeklinde dilimleyin.
Maydanozu ince kıyın.
En az üç parmak derinliğindeki bir fırın kabının dibine bir sıra soğan yerleştirin.
Kıyılmış maydanoz serpin.
Üzerine bir sıra hamsi sıralayın.
Hamsilerin üzerine domates koyun.
Yeniden soğan koyup, maydanoz serpin ve bir sıra daha balık dizin.
En üste ince limon dilimleri yerleştirin.
Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Alüminyum folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Sulu Köfte Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sulu Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Nefis ve Lezzetli Etli Nohut Tarifi Yapılışı: Damakta iz bırakacak etli nohut yemeği nasıl yapılır?
- 3 Lezzetli ve nefis karnıyarık tarifi: Püf noktalarıyla evde kolay kıymalı karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- 4 Lezzetli hamburger köftesi tarifi ve yapılışı: Evde nefis hamburger köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 5 Görüntüsü muhteşem, tadı nefis etli bezelye tarifi ve yapılışı: Etli bezelye nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Yumuşacık lezzetiyle nefis et sote tarifi ve yapılışı! Evde kolay et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler ve kaç kalori?
- 7 Ekşili köfte nasıl yapılır ve malzemeleri neler? Evde lezzetli ve nefis ekşili köfte tarifi yapılışı!
- 8 Ali nazik tarifi için gerekli malzemeler neler? Ali nazik tarifi: Ali nazik kebabı nasıl yapılır?
- 9 Lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı lahmacun tarifi
- 10 Mutfağının şefleri için hünkar beğendi tarifi: Evde pratik hünkar beğendi nasıl yapılır?