Kuzu etli şevket-i bostan tarifi - kuzu etli şevket-i bostan nasıl yapılır?
Türk mutfağının en leziz et yemeklerinden biri daha...
Kuzu Etli Şevket-i Bostan İçin Malzemeler:
Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
1 kg şevketi bostan (Ege otu)
2 adet soğan,
4 diş sarmısak
4 su bardağı etsuyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 dal biberiye
Tuz,
karabiber
Kuzu Etli Şevket-i Bostan Yapılışı:
Kuzu etini soğan ve sarmısak ile zeytinyağında sote edip, suyunu bırakana kadar orta ateşte kavurun.
Daha sonra etsuyunu ekleyin.
Etler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Ardından şevket-i bostanı ilave edin.
Tuz ve karabiberi katın.
Şevketi bostan da pişince, yemeği ocaktan alın.
İnce kıyılmış biberiye otunu üzerine serpip servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Sulu Köfte Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sulu Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Nefis ve Lezzetli Etli Nohut Tarifi Yapılışı: Damakta iz bırakacak etli nohut yemeği nasıl yapılır?
- 3 Lezzetli ve nefis karnıyarık tarifi: Püf noktalarıyla evde kolay kıymalı karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- 4 Lezzetli hamburger köftesi tarifi ve yapılışı: Evde nefis hamburger köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 5 Görüntüsü muhteşem, tadı nefis etli bezelye tarifi ve yapılışı: Etli bezelye nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Yumuşacık lezzetiyle nefis et sote tarifi ve yapılışı! Evde kolay et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler ve kaç kalori?
- 7 Ekşili köfte nasıl yapılır ve malzemeleri neler? Evde lezzetli ve nefis ekşili köfte tarifi yapılışı!
- 8 Ali nazik tarifi için gerekli malzemeler neler? Ali nazik tarifi: Ali nazik kebabı nasıl yapılır?
- 9 Lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı lahmacun tarifi
- 10 Mutfağının şefleri için hünkar beğendi tarifi: Evde pratik hünkar beğendi nasıl yapılır?