Cuma 23.12.2016 00:00

Kuzu etli şevket-i bostan tarifi - kuzu etli şevket-i bostan nasıl yapılır?

Türk mutfağının en leziz et yemeklerinden biri daha...

Kuzu Etli Şevket-i Bostan İçin Malzemeler:

Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
1 kg şevketi bostan (Ege otu)
2 adet soğan,
4 diş sarmısak
4 su bardağı etsuyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 dal biberiye
Tuz,
karabiber

Kuzu Etli Şevket-i Bostan Yapılışı:

Kuzu etini soğan ve sarmısak ile zeytinyağında sote edip, suyunu bırakana kadar orta ateşte kavurun.

Daha sonra etsuyunu ekleyin.

Etler iyice yumuşayana kadar pişirin.

Ardından şevket-i bostanı ilave edin.

Tuz ve karabiberi katın.

Şevketi bostan da pişince, yemeği ocaktan alın.

İnce kıyılmış biberiye otunu üzerine serpip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.