Cuma 23.12.2016 00:00

Orman kebabı tarifi - orman kebabı nasıl yapılır?

Türk mutfağının et yemeklerinden bir başka lezzeti daha...

Orman Kebabı İçin Malzemeler:

500 gr kuşbaşı et,

2 adet patates,

2 adet havuç,

1 adet domates,

1 adet yeşil biber,

1 adet soğan,

1 küçük kavanoz bezelye,

2 çorba kaşığı salça,

Zeytinyağı,

Tuz,

Karabiber,

Kırmızı pul biber,

Sıcak su.

Orman Kebabı Yapılışı:

Tencereye etleri koyup, ağzını kapatalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Soğanı, domatesi, yeşil biberi ince ince doğrayalım.
Patatesleri, havuçları küp şeklinde iri iri doğrayalım.
Etler suyunu çektikten içine soğanı, zeytin yağını ilave edip, soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuralım.
Sonra domatesi, yeşil biberi, patatesleri, havuçları, salçayı, karabiberi, kırmızı biberi, tuzu ilave edelim ve 2-3 dakika kavuralım.
Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, ara ara karıştırarak 5 dakika daha kavuralım.
Sebzelerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip, orta ateşte pişirelim.
Yemeği ocaktan almamıza yakın bezelyeleri ilave edip, 2-3 dakika daha pişirip, Orman Kebabımızı sıcak sıcak servis yapalım.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.