Pazartesi 26.12.2016 00:00

Meftune güveç nasıl yapılır? - meftune güveç tarifi

Güveç severler bu tarife bayılacak!

Malzemeler:

1 kg kuzu kol
1 kg çekirdeksiz patlıcan
Yarım kg domates
8 diş ince kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pulbiber

Meftune Güveç Yapılışı:

Öncelikle patlıcanları alacalı soyup, altıya bölün ve acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp, kurulayın. Kabukları soyulmuş ve kuşbaşı şeklinde doğranmış domatesin yarısını orta boy bir güveç kabının dibine yayın. Üzerine iri parçalara ayırdığınız eti yerleştirin. Etin üzerine patlıcanı ilave edin. Diğer taraftan, bir kasede sarmısak, biber salçası, eritilmiş tereyağı, tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırın. Bu karışımı patlıcanların üzerine gezdirin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 3 saat pişirip sıcak olarak servis yapın

.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.