Pazartesi 26.12.2016 00:00

Patlıcan pehlisi nasıl yapılır? - patlıcan pehlisi tarifi

Patlıcan severler, bu yemeğin tadı damağınızda kalacak!

Malzemeler:

Bir buçuk kg kuzu kaburgası
Bir buçuk kg patlıcan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet büyük boy soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
3 adet orta boy domates
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz, pulbiber
2 su bardağı su

Patlıcan Pehlisi Yapılışı:

SIVIYAĞI bir tencerede kızdırın. Kaburgayı bütün olarak tencereye alıp harlı ateşte arkalı önlü kızartın. Patlıcanları alacalı şekilde soyup iri küpler halinde doğrayın. Acısının çıkması için tozşeker ve tuzlu suda 20 dakika bekletin. Kaburga kızardıktan sonra bir tabağa alın ve sıvıyağda iri doğranmış soğanı kavurun. Suyu sıkılmış patlıcanı ekleyip 1-2 dakika çevirin. Kıyılmış sivri ve kırmızı biber ile küp doğranmış domatesi ilave edin. 1-2 dakika tüm malzemeyi kavurduktan sonra bir tabağa alın. Aynı tencerenin dibine kaburgayı yerleştirin ve üzerine kavrulmuş sebzeleri koyun. Tuz, pulbiber ve suyunu ekleyip önce harlı ateşte, 10 dakika sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.