Çarşamba 28.12.2016 00:00

Pazı dolması nasıl yapılır? - pazı dolması tarifi

Pazı dolması tarifini sizler için hazırladık.

Malzemeler:

1 demet pazı
Yarım kg kıyma
1 adet büyük boy
rendelenmiş soğan
2 çay bardağı pirinç
Yarım demet kıyılmış dereotu
Yarım demet ince kıyılmış nane
1 çorba kaşığı silme
domates salçası
1 çorba kaşığı silme
biber salçası
3 çorba kaşığı tereyağı
İki su bardağı soğuk su
Tuz, karabiber

Pazı Dolması Yapılışı:

Pazıların saplarını kesip sıcak suda 1-2 dakika tutun ve süzüp kenara alın.

Kıymayı çukur bir kaba koyup üzerine rendelenmiş soğan, pirinç, dereotu, nane, domates salçası, biber salçası, karabiber, tuz ve 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyip iyice yoğurun.

Hazırladığınız harca yarım su bardağı soğuk suyu ekleyin ve yeniden yoğurun. Pazı yapraklarına hazırladığınız harcı koyup sarın ve tencereye dizin.

Üzerine kalan suyu ve 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edin. Ateşe dayanıklı bir tabağı dolmaların dağılmasını önlemek için üstlerine kapatın.

Tencerenin kapağını kapatıp 25-30 dakika ocakta tutun. Yoğurtla servis yapın.

Afiyet olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.