Perşembe 29.12.2016 00:00

Gürcü tavuğu tarifi - gürcü tavuğu nasıl yapılır?

Geleneksel tarif gürcü tavuğu...

GÜRCÜ TAVUĞU MALZEMELERİ:

1 adet tavuk
8 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı mısır unu
4 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı safran
2 çorba kaşığı kişniş
Tuz, pulbiber
6-7 diş sarmısak

GÜRCÜ TAVUĞU YAPILIŞI:

Suyu derin bir tencereye alıp, tavuğu bütün olarak suda haşlayın. Daha sonra suyun içinde soğumaya bırakın. Sos için mısır unu ile 2 çorba kaşığı tavuk suyunu çırpın. Üzerine ceviz, safran, kişniş, tuz ve pulbiber ilave edip karıştırın. Kıyılmış sarmısağı ekleyin.

Tavuğu sudan alıp, etini kemiğinden ayırın. Tavuk etini büyükçe küp şeklinde doğrayın. Sosun içine atıp karıştırın.

Servis tabağına alıp, dilediğiniz garnitürle, ılık olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.