Fırın kebabına büyük ilgi! Fırın kebabı nasıl yapılır?
Kütahya'nın Şaphane ilçesinde Cuma günleri satışa sunulan fırın kebabı büyük ilgi görüyor. Fırın kebabının ününün tüm Türkiye'ye yayılmasından sonra Google aramalarında da 'Fırın kebabı nasıl yapılır?' sorusu sıkça aranmaya başladı. İşte yoğun ilgi gören Fırın Kebabı tarifi...
İlçe, Cuma günleri çevre il ve ilçelerden kebap yemek için gelenlerle dolup taşıyor.
Özellikle Afyonkarahisar, İzmir, Kütahya merkez ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar Şaphane'de bulunan kebapçıların uğrak yeri oluyor.
Yaklaşık 40 yıldır kebapçılık yaptığını belirten Muammer Özturan, ''Bir çok şehrinden sipariş alıp gönderdiğimiz günler oluyor. Özellikle kış günleri vatandaşlarımız kebap yemeyi daha çok tercih ediyor. Yöreye has bir lezzet şaphane kebabımız tüm vatandaşlarımızın tatmasını isteriz. Akdağ yaylalarında beslenen hayvanlardan yaptığımız fırın kebabımız, marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor'' diye konuştu.
FIRIN KEBABI NASIL YAPILIR?
Malzemeleri:
1 adet sağ kol, ( kuzu )
1 adet sol kaburga, ( kuzu )
2 çorba kaşığı kaya tuzu.
YAPILIŞI
1. Sağ kol ve sol kaburganın orta kısmını alıp, 5 cm kalınlığında kırdırın. Parçalanmış etleri bir gece buzdolabında bekletin.
2. Fırınınızı 150°C'ye getirip, ısıtın. Etleri fırın tepsisine dizerek üzerlerine tuzu serpin. Fırına sürün, iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat 15 dakika, ara sıra diğer yanlarım çevirerek pişirin.
3. Pişen etleri fırından alıp, yarımda soğan ve ayran ile servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Sulu Köfte Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sulu Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Nefis ve Lezzetli Etli Nohut Tarifi Yapılışı: Damakta iz bırakacak etli nohut yemeği nasıl yapılır?
- 3 Lezzetli ve nefis karnıyarık tarifi: Püf noktalarıyla evde kolay kıymalı karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- 4 Lezzetli hamburger köftesi tarifi ve yapılışı: Evde nefis hamburger köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 5 Görüntüsü muhteşem, tadı nefis etli bezelye tarifi ve yapılışı: Etli bezelye nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Yumuşacık lezzetiyle nefis et sote tarifi ve yapılışı! Evde kolay et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler ve kaç kalori?
- 7 Ekşili köfte nasıl yapılır ve malzemeleri neler? Evde lezzetli ve nefis ekşili köfte tarifi yapılışı!
- 8 Ali nazik tarifi için gerekli malzemeler neler? Ali nazik tarifi: Ali nazik kebabı nasıl yapılır?
- 9 Lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı lahmacun tarifi
- 10 Mutfağının şefleri için hünkar beğendi tarifi: Evde pratik hünkar beğendi nasıl yapılır?