Antrikot tarifi... Antrikot nasıl yapılır?
Lokum gibi antrikot nasıl yapılır? Antrikot malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli antrikot tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla antrikot tarifi Sofra'da...
ANTRİKOT İÇİN MALZEMELER
- 250 gram dövülmemiş antrikot
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 2 adet köy biberi
- 7 adet mantar
- 1 adet orta boy kabak
- Yarım bostan patlıcanı
- 10 adet parmak patates
- 2 adet nane yaprağı
- Sos için:
- Zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı soya sosu
- Yarım soğan (rendelenmiş)
ANTRİKOT YAPILIŞI
Antrikotu, sos malzemesine bulayıp, derin dondurucuda 1 gece bekletin. Ertesi gün, eti dondurucudan çıkarın. Bu arada soğan ve domatesi ikiye bölün. Kabağı ve patlıcanı alacalı soyup, üçer dilim çıkarın. Soğanı, domatesi, mantarı, kabağı, patlıcanı ızgaraya atıp közleyin. Sebzeleri ızgaradan almaya yakın, 300 derecede ısıtılmış ızgaraya eti koyun. 2 dakika sonra ters tarafını çevirip diğer tarafını da 2 dakika pişirin. Tahtanın üzerinde servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Sulu Köfte Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sulu Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Nefis ve Lezzetli Etli Nohut Tarifi Yapılışı: Damakta iz bırakacak etli nohut yemeği nasıl yapılır?
- 3 Lezzetli ve nefis karnıyarık tarifi: Püf noktalarıyla evde kolay kıymalı karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- 4 Lezzetli hamburger köftesi tarifi ve yapılışı: Evde nefis hamburger köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 5 Görüntüsü muhteşem, tadı nefis etli bezelye tarifi ve yapılışı: Etli bezelye nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Yumuşacık lezzetiyle nefis et sote tarifi ve yapılışı! Evde kolay et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler ve kaç kalori?
- 7 Ekşili köfte nasıl yapılır ve malzemeleri neler? Evde lezzetli ve nefis ekşili köfte tarifi yapılışı!
- 8 Ali nazik tarifi için gerekli malzemeler neler? Ali nazik tarifi: Ali nazik kebabı nasıl yapılır?
- 9 Lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı lahmacun tarifi
- 10 Mutfağının şefleri için hünkar beğendi tarifi: Evde pratik hünkar beğendi nasıl yapılır?