Fırında tavuk tarifi… Fırında tavuk nasıl yapılır?

Fırında tavuk nasıl yapılır? Fırında tavuk malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli fırında tavuk tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla fırında tavuk tarifi Sofra'da

Malzemeler:

  • 8-10 adet Tavuk Baget
  • 2-3 adet Patates
  • 2 adet Soğan
  • 2-3 adet Domates
  • 6 diş Sarımsak
  • 1 yemek kaşığı Salça
  • 1/2 çay bardağı Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı Kekik
  • 1 çay kaşığı Kimyon

Hazırlanışı:

  • Patatesleri ve soğanları iri halkalar halinde doğrayın.
  • Tepsiyi yağlayın. Üzerine patatesleri dizin.
  • Üzerine halka soğanları ekleyin.
  • Soğan ve patateslerin üzerine tavuk bagetleri koyun.
  • Domates dilimlerini ekleyin.
  • Bir kase içinde 1,5 su bardağı suda salçayı eritin. Baharatları da ekleyip karıştırın. Ve tavukların üzerine kaşık yardımıyla dökün.
  • Sarımsakları ilave edin.
  • Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 80-90 dakika pişirin.
Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.