Perşembe 01.11.2018 00:00

Arnavut ciğeri tarifi - Arnavut ciğeri nasıl yapılır?

Mutfağımızın eşsiz lezzetlerinden birinin Arnavut ciğeri olduğuna dair hiçbirimizin şüphesi yok herhalde. Kimi sofraların iştah açıp ağzı sulandıran mezesi, kimi sofraların ana yemeği Arnavut ciğerinin yapılışı oldukça kolay. Yapımı ne kadar kolay olsa da damakta bıraktığı tat unutulmazdır.

Sıcak veya soğuk hazırlanması mümkün olan Arnavut ciğerini yalnızca meze olarak değerlendirmek lezzetine haksızlık olur. Pilavla birlikte harika bir akşam yemeği seçeneği olan Arnavut ciğeri hele birde sumakla harmanlanmış soğanla servis edilirse parmaklarınızı yememek için kendinize engel olmanız gerekir.

700 gram küp küp doğranmış kuzu ciğeri tel süzgece alın.

Kızartma yağını derin bir tencerede kızdırın. Bu esnada farklı bir kapta un, biber ve tuzu karıştırın. Ciğerleri bu karışımla harmanlayın.

Ciğerleri kızgın yağda kızartın.

Ciğerlerin yağını alıp süzdürün.

Süzdüğünüz ciğerleri, soğumaları için kapaklı bir kabın içerisine koyun ve kabın kapağını kapatın.

Kuru soğanı halka şeklinde doğrayıp sumakla harmanlayın.

Ciğerlerinizi soğanla birlikte servis edebilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.