Çarşamba 21.11.2018 00:00

Testi kebabı tarifi - Testi kebabı nasıl yapılır?

Güzel yemek yapmak oldukça özel ve özen isteyen bir iştir. Anadolu kültüründe bulunan yemeklerin ortak özelliklerinden bazıları da içerisinde et bulunmasıdır. Testi kebabı da bu et yemekleri arasında sevilerek yenilen bir yemek türüdür. Hemen her gün 'testi kebabı nasıl yapılır' sorusu internet üzerinden araştırılıyor. Akşam yemeklerinde sofralarınızı güzelleştirecek en güzel testi kebabı tarifi...

Testi kebabı, Türk kültüründe bulunan oldukça lezzetli ve güzel bir yemek çeşididir. Özellikle anadolu insanının damak tadları arasında bulunan bu tür, Nevşehir / Kapadokya yöresinde ortaya çıkmış bir yemek çeşididir. Akşam yemeklerinde veya özel günlerde tüketmek isteyen bireyler, testi kebabı tarifi ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. Testi kebabı tarifi için gerekli olan malzemeler nelerdir? sorusunun yanıtını bu yazımızda sizler için hazırladık. İşte en kolay testi kebabı tarifi...

TESTİ KEBABI NASIL YAPILIR?

Testi kebabı nasıl yapılır sorusu arama motoru üzerinden en çok aratılan konular arasında bulunuyor. Odun ateşinde piştiği zaman tadı damaklarda kalan bu lezzeti yapmak için en güzel tarifleri sizler için hazırladık. Kuşbalı et, soğan, domates, yeşil biber ve sarımsağın harika uyumuyla ortaya çıkan testi kebabı lezzetini denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekir.

Testi kebabı için gerekli malzemeler

1 kilogram kuşbaşı dana eti

500 gram domates

500 gram arpacık soğanı

10 adet sarımsak

7 adet yeşil biber

250 gram tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Testi kebabı nasıl yapılır? Testi kebabı tarifi

Öncelikle domateslerinizin kabuklarını soyun, biberlerinizin de çekirdeklerini çıkarın.

Soğan ve sarımsakları da kabuklarını ayıkladıktan sonra tüm olarak bırakın, tuz ve karabiberi de ekleyerek etle birlikte harmanlayın.

Daha önceden hazırladığınız testinin tabanınına terayağının yarısını koyun.

Biber, soğan, sarımsak ve baharatlarla harmanlanmış eti testiye doldurun, doldurduktan sonra tekrar terayağı ekleyin.

Pişirme aşamasına geçmeden önce testinin üzerini ekmek hamuruyla kapatın, et buharında pişecek buna dikkat edin.

Testi kebabını odun ateşinde 2 saat pişirin, testi kebabı piştikten sonra suyunu çeksin ve harika lezzetin tadına bakın.

Şimdiden afiyet olsun...

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.