Testi kebabı tarifi - Testi kebabı nasıl yapılır?
Güzel yemek yapmak oldukça özel ve özen isteyen bir iştir. Anadolu kültüründe bulunan yemeklerin ortak özelliklerinden bazıları da içerisinde et bulunmasıdır. Testi kebabı da bu et yemekleri arasında sevilerek yenilen bir yemek türüdür. Hemen her gün 'testi kebabı nasıl yapılır' sorusu internet üzerinden araştırılıyor. Akşam yemeklerinde sofralarınızı güzelleştirecek en güzel testi kebabı tarifi...
Testi kebabı, Türk kültüründe bulunan oldukça lezzetli ve güzel bir yemek çeşididir. Özellikle anadolu insanının damak tadları arasında bulunan bu tür, Nevşehir / Kapadokya yöresinde ortaya çıkmış bir yemek çeşididir. Akşam yemeklerinde veya özel günlerde tüketmek isteyen bireyler, testi kebabı tarifi ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. Testi kebabı tarifi için gerekli olan malzemeler nelerdir? sorusunun yanıtını bu yazımızda sizler için hazırladık. İşte en kolay testi kebabı tarifi...
TESTİ KEBABI NASIL YAPILIR?
Testi kebabı nasıl yapılır sorusu arama motoru üzerinden en çok aratılan konular arasında bulunuyor. Odun ateşinde piştiği zaman tadı damaklarda kalan bu lezzeti yapmak için en güzel tarifleri sizler için hazırladık. Kuşbalı et, soğan, domates, yeşil biber ve sarımsağın harika uyumuyla ortaya çıkan testi kebabı lezzetini denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekir.
Testi kebabı için gerekli malzemeler
1 kilogram kuşbaşı dana eti
500 gram domates
500 gram arpacık soğanı
10 adet sarımsak
7 adet yeşil biber
250 gram tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Testi kebabı nasıl yapılır? Testi kebabı tarifi
Öncelikle domateslerinizin kabuklarını soyun, biberlerinizin de çekirdeklerini çıkarın.
Soğan ve sarımsakları da kabuklarını ayıkladıktan sonra tüm olarak bırakın, tuz ve karabiberi de ekleyerek etle birlikte harmanlayın.
Daha önceden hazırladığınız testinin tabanınına terayağının yarısını koyun.
Biber, soğan, sarımsak ve baharatlarla harmanlanmış eti testiye doldurun, doldurduktan sonra tekrar terayağı ekleyin.
Pişirme aşamasına geçmeden önce testinin üzerini ekmek hamuruyla kapatın, et buharında pişecek buna dikkat edin.
Testi kebabını odun ateşinde 2 saat pişirin, testi kebabı piştikten sonra suyunu çeksin ve harika lezzetin tadına bakın.
Şimdiden afiyet olsun...
EN SON HABERLER
- 1 Sulu Köfte Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sulu Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Nefis ve Lezzetli Etli Nohut Tarifi Yapılışı: Damakta iz bırakacak etli nohut yemeği nasıl yapılır?
- 3 Lezzetli ve nefis karnıyarık tarifi: Püf noktalarıyla evde kolay kıymalı karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- 4 Lezzetli hamburger köftesi tarifi ve yapılışı: Evde nefis hamburger köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 5 Görüntüsü muhteşem, tadı nefis etli bezelye tarifi ve yapılışı: Etli bezelye nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Yumuşacık lezzetiyle nefis et sote tarifi ve yapılışı! Evde kolay et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler ve kaç kalori?
- 7 Ekşili köfte nasıl yapılır ve malzemeleri neler? Evde lezzetli ve nefis ekşili köfte tarifi yapılışı!
- 8 Ali nazik tarifi için gerekli malzemeler neler? Ali nazik tarifi: Ali nazik kebabı nasıl yapılır?
- 9 Lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı lahmacun tarifi
- 10 Mutfağının şefleri için hünkar beğendi tarifi: Evde pratik hünkar beğendi nasıl yapılır?