Perşembe 03.01.2019 00:00
Son Güncelleme: Cuma 04.01.2019 09:41

Kuzu tandır tarifi

Erzurum yöresine ait, lokum gibi bir kıvama sahip nefis mi nefis bir tarif: Kuzu tandır! Peki Osmanlı'nın en güzel yemeklerinden biri olan kuzu tandır nasıl yapılır? Kuzu tandır yapılırken hani malzemeler kullanılır? İşte kuzu tandır tarifi...

KUZU TANDIR İÇİN MALZEMELER:

1 adet kuzu kol

3 adet soğan,2 adet havuç

6-7 dal taze biberiye

3 adet defneyaprağı

1 adet çubuk tarçın, 3-4 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kaya tuzu, karabiber

ÜZERİ İÇİN:

? 2-3 su bardağı soğuk su

KUZU TANDIR YAPILIŞI:

Fırın tepsisine kuzu kot, iri doğranmış soğan, halka kesilmiş havuç, biberiye, defneyaprağı, çubuk tarçın ve sarımsağı yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirip, kaya tuzu ve karabiber serpin. Tepsinin üzerini önce yağlı kâğıtla sonra alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Pişme sırasında arada bir ters yüz edin. Et piştiği zaman fırından alın ve üzerine soğuk su gezdirin. Arzunuza göre pilavla servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.