Çarşamba 09.01.2019 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 09.01.2019 17:51

Çullama köftesi tarifi

Afyon yöresinden çok farklı bir tarif: Çullama köftesi! Akşam yemeklerinde sofranıza lezzet katacak müthiş bir tat. Peki Çullama köftesi nasıl yapılır? Çullama köftesi yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte Çullama köftesi tarifi...

ÇULLAMA KÖFTESİ İÇİN MALZEMELER

-500 gram kıyma

-1 adet soğan

-1 çay bardağı ince bulgur

-8-10 dal maydanoz

-Tuz, kimyon, karabiber, yenibahar

-Köfteleri bulamak için :

-3 adet yumurta, 3 çorba kaşığı un

-1 çorba kaşığı yoğurt

ÇULLAMA KÖFTESİ YAPILIŞI:

Köfte için kıymayı yoğurma kabına alın. İçine rendelenmiş soğan, ince bulgur, kıyılmış maydanoz, tuz, kimyon, karabiber ve yenibaharı ilave edin. Biraz su ekleyerek tüm malzemeyi iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak köfteler hazırlayın. 5 su bardağı suyu bir tencereye alıp köfteleri haşlayın ve süzün. Köfteleri bulamak için bir kapta yumurta, un ve yoğurdu iyice çırpın. Haşlanmış köfteleri bu sosa bulayın ve kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.