Çarşamba 09.01.2019 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 09.01.2019 16:11

Sıkma tarifi

Ege mutfağından leziz bir tarif: Sıkma! Yapımı oldukça pratik olan bu lezzet evinizin vazgeçilmezi olacak. Peki sıkma nasıl yapılır? Sıkma yapılırken hangi malzemeler kullanılır. İşte sıkma tarifi...

SIKMA MALZEMELER :

-500 gram kıyma

-3 adet yumurta

-Bir buçuk su bardağı un

-1 çay bardağı süt, tuz

HAŞLAMAK İÇİN :

-5 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN :

-2 çorba kaşığı tereyağı

-2 çorba kaşığı salça, 1 su bardağı su

-Tuz, karabiber, pul biber

SERVİS İÇİN :

-2-3 diş sarımsak

-Bir buçuk su bardağı yoğurt

SIKMA YAPILIŞI:

Kıyma, yumurta, un, süt ve tuzu derin bir kaba alıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Badem büyüklüğünde hafif yassı köfteler hazırlayın. Suyu bir tencerede kaynatın ve köfteleri ekleyip haşlayın. Kevgirle suyun içinden çıkarın ve bir kenara alın. Üzeri için tereyağını geniş bir tavada eritin ve salçayı ekleyip bir kaç kez çevirin. Su, tuz, karabiber ve pul biber katıp kaynatın. Köfteleri bu sosa ilave edin ve 1-2 dakika kaynatıp servis tabağına alın. Yoğurt ve dövülmüş sarımsağı çırpıp sıkma ile birlikte servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.