Perşembe 10.01.2019 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 10.01.2019 10:49

Bademli tavuk tarifi

Afyon yöresinden çok farklı bir tarif: Bademli tavuk! Akşam yemeklerinde sofranıza lezzet katacak müthiş bir tat. Peki Bademli tavuk nasıl yapılır? Bademli tavuk yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte Bademli tavuk tarifi...

BADEMLİ TAVUK İÇİN MALZEMELER

-6 adet tavuk göğsü, 350 gram badem içi

-12 adet taze patates

-500 gram bebek ıspanak

-1 tatlı kaşığı taneli hardal

-1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber

-2 çorba kaşığı zeytinyağı

-1 diş sarımsak, 4 çorba kaşığı sıvı yağ

BADEMLİ TAVUK YAPILIŞI

Hardal, salça, zeytinyağı ve sarımsağı bir kasede karıştırarak sos haline getirin. Tavuk etlerinin üzerine fırça yardımıyla sürerek marine edin. İkiye bölünmüş badem içlerini düzenli bir şekilde bastırarak üzerlerine dizin. Daha sonra ızgara yapın veya 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kabuklarını iyice fırçaladığınız patatesleri ortadan ikiye kesin ve 2 çorba kaşığı sıvı yağda soteleyin. Kalan sıvı yağı bir tavaya alıp ıspanağı ekleyin. Tuz ve karabiber katıp hafifçe soteleyin. Fırın tepsisine tavuk, patates ve ıspanağı yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.