Kağıt kebabı tarifi | Kağıt kebabı nasıl yapılır?
Türk mutfağında kırmızı et olmazsa olmazlardandır. Özellikle kebap usulü yiyecekler hemen herkes tarafından sevilerek tüketilir. Ancak bazen daha önce hiç tatmadığımız yemek çeşitleri karşımıza çıkabilir. Bunlardan bir tanesi de kağıt kebabıdır. Herkes tarafından yapımı bilinmeyen kağıt kebabının yapımını sabah.com.tr olarak özel olarak hazırladığımız içeriğimizde sizler için anlattık.
Et yemekleri Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir. Kültürümüz ve geleneklerimizden gelen et yemekleri çoğu ailenin severek tükettiği yiyecekler arasındadır. Ancak bazen daha önce hiç duymadığımız lezzetler ile karşı karşıya gelebiliriz. Sabah.com.tr olarak bu yazımızda birçok kişi tarafından bilinmeyen kağıt kebabının tarifini hazırladık.
KAĞIT KEBABI NASIL YAPILIR? KAĞIT KEBABI TARİFİ
Sebzeler ile yapılan kağıt kebabı tarifini sizler için hazırladık. İşte akşam yemeğinde lezzetine doyum olmayacak kağıt kebabı yapımı...
MALZEMELER
500 gram kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı sıcak su
15 adet arpacık soğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Yağlı pişirme kağıdı
YAPILIŞI
Eti bir tencereye alıp suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan, soğanları temizleyin. Havuç ve patatesleri soyup küp doğrayın. Et suyunu çekince, üzerine sıvı yağ, soğan, havuç patates ve bezelye ilave edip sebzeler yarı yarıya yumuşayana dek pişirin. Tuz, karabiber pul biber ve kekik ekleyip bir-iki dakika daha pişirip ocaktan alın. Yağlı pişirm kağıdından 30x30cm ebadında dört parça kesin. Orta kısımlarına eti paylaştırın. Kağıtların iki kenarını etin üzerine kapatıp dikdörtgen haline getirin. Yan kısımlarını kendi üzerine bir-iki kez kıvırarak, kare yapın Katlanmış kısımları aşağıda kalacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini suyla hafifçe ıslatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirip servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Sulu Köfte Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sulu Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Nefis ve Lezzetli Etli Nohut Tarifi Yapılışı: Damakta iz bırakacak etli nohut yemeği nasıl yapılır?
- 3 Lezzetli ve nefis karnıyarık tarifi: Püf noktalarıyla evde kolay kıymalı karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- 4 Lezzetli hamburger köftesi tarifi ve yapılışı: Evde nefis hamburger köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 5 Görüntüsü muhteşem, tadı nefis etli bezelye tarifi ve yapılışı: Etli bezelye nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Yumuşacık lezzetiyle nefis et sote tarifi ve yapılışı! Evde kolay et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler ve kaç kalori?
- 7 Ekşili köfte nasıl yapılır ve malzemeleri neler? Evde lezzetli ve nefis ekşili köfte tarifi yapılışı!
- 8 Ali nazik tarifi için gerekli malzemeler neler? Ali nazik tarifi: Ali nazik kebabı nasıl yapılır?
- 9 Lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı lahmacun tarifi
- 10 Mutfağının şefleri için hünkar beğendi tarifi: Evde pratik hünkar beğendi nasıl yapılır?