Giriş Tarihi: 14.02.2020 10:07 Son Güncelleme: 14.02.2020 10:09

Tadıyla damağınızda iz bırakacak köfte tarifi: Köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Doğal yağ oranı yüksek köftenin sağlığa pek çok faydası bulunuyor. B6 ve B12 vitaminleri bakımından zengin olan köfte hafızanın güçlenmesine ve unutkanlığın önüne geçilmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda önemli bir demir kaynağı olan köfte, kansızlık sorunları olanların sık başvurduğu bir seçenek olarak da biliniyor. Kökeni Orta Asya ve Mezopotamya’ya dayanan ezilmiş et ismiyle anılan köftenin birçok çeşidi bulunmaktadır. Fırında ve yağda olmak üzere iki farklı pişirme yöntemi olan, ziyafet sofralarının şahı köfte tarifi vazgeçilmezlerimiz arasında yer alıyor. Besin değeri yüksek, bu lezzetli köfte tarifi tadıyla damağınızda kalacak. Pratik köfte nasıl yapılır? İşte nefis tadıyla köfte tarifi…

Kökeni Orta Asya ve Mezopotamya'ya dayanan köfteden eski kaynaklarda ezilmiş et anlamına gelen ''kuffette'' ismiyle bahsedilmiştir. Osmanlı saray mutfağında da önemli bir yere sahip olan köfte 15. yüzyılda kûfte olarak anılmaya başlanmıştır. Anadolu'nun hemen her bölgesinde severek tüketilen, farklı çeşitleri bulunan köftenin birçok faydalı yönü bulunuyor. İçli köfte, İzmir köfte, İnegöl köfte, Tekirdağ köfte, Akçaabat köfte gibi farklı yörelere özgü çeşitleri bulunan, doğal yağ oranı yüksek bu yemek tadıyla damağınızda kalacak. Lezzetli köfte nasıl yapılır? İşte tadı damağınızda kalacak köfte tarifi...

KÖFTE TARİFİ MALZEMELERİ

  • Yarım kg kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 avuç ekmek içi ya da galete unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • Maydanoz
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

KÖFTE TARİFİ HAZIRLANIŞI

  1. Geniş bir kaba kıymayı alın, üzerine incecik kıyılmış soğanı ve maydanozu ekleyin.
  2. Yumurta, galete unu ya da ekmek içi ekleyin ve yoğurun.
  3. Ardından toz kırmızı biber, karabiber, kimyon ve tuz eklenir.
  4. Hamur iyice yoğurun ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  5. Parçaları yuvarlayın ve avucunuzun içiyle köfteye baskı uygulayın.
  6. Sıvı yağlı tavada arkası önü güzelce pişecek şekilde kızartın.

KÖFTE TARİFİ PÜF NOKTALARI

Soğanları incecik kıymak ağıza gelmemesi açısından önemlidir. Soğanlar eklendikten sonra kıymanın suyunu sıkmanız önemli.

KÖFTE TARİFİ PİŞİRME ÖNERİSİ

Tercihe göre salçalı sosla fırınlanarak da pişirebilirsiniz. Fırınlanmış patates, domates ve biber eşliğinde servis edebilirsiniz.

KÖFTE TARİFİ KAÇ KALORİDİR?

Köftenin 100 gramı yaklaşık 205 kaloriye denk gelmektedir. 100 gram köfte yaklaşık 14 gram protein içermektedir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.