En harika adana kebap tarifi: Adana kebap nasıl yapılır?
Adana kebap, adını da aldığı üzere Adana mutfağının eşsiz kebap lezzetidir. Kuzu kıymasından yapılan Adana kebap tarifi kıyma, galete unu, soğan, sarımsak, yeşilbiber gibi malzemelerle hazırlanmaktadır. Adana kebap tarifinde ekstra yağ kullanılmaz, tin kendi yağı ile pişirilir. Adını tüm Türkiye’ye duyuran Adana kebap tarifi her yöreden insan tarafından sevilmektedir. Türk mutfağında özel bir yere sahip olan Adana kebap tarifinde kullanılan isot köfteye acı tat vermektedir. Herkes tarafından sevilen Adana kebap tarifini evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Damakta enfes tat bırakan Adana kebap tarifi: Adana kebap nasıl yapılır?
Eşsiz lezzetiyle Adana'dan adını tüm Türkiye'ye duyuran Adana kebap tarifi herkes tarafından sevilmektedir. Kuzu kıyması, galete unu, un, soğan, yeşilbiber ve sarımsak gibi malzemelerle hazırlanan Adana kebap tarifinde kıymanın yağı haricinde yağ kullanılmaz. Mutfağınıza yayacağı nefis koku ile iştahları kabartacak Adana kebap tarifine misafirleriniz bayılacak. Ziyafet sofralarını süsleyen isotlu Adana kebap tarifini mutlaka denemelisiniz. Eşsiz lezzetiyle Adana kebap nasıl yapılır? İşte Adana kebap tarifi…
ADANA KEBAP TARİFİ MALZEMELERİ
- 500 gr kuzu kıyması (yağlı)
- 3 yemek kaşığı galete unu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 soğan
- 2 yeşilbiber
- 1 kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Pul biber
- İsot
- Tuz
ADANA KEBAP TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir kaba ince doğranmış soğan, rendelenmiş sarımsak, salça ve kıymayı ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Un ve galete ununu yavaş yavaş kıymaya ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
- Son olarak baharatları ekleyin ve iyice yoğurun.
- Köfteleri şişe geçirin ve fırın tepsisine alın.
- 250 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Köfteler pişmeye başlayınca biberleri de fırına ekleyin.
- Adana kebap tarifi hazır. Afiyet olsun…
ADANA KEBAP TARİFİ KAÇ KALORİ?
Adana Kebap Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 239 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 151 gramlık miktarında Adana Kebap 361 kalori bulunmaktadır.
EN SON HABERLER
- 1 Sulu Köfte Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sulu Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Nefis ve Lezzetli Etli Nohut Tarifi Yapılışı: Damakta iz bırakacak etli nohut yemeği nasıl yapılır?
- 3 Lezzetli ve nefis karnıyarık tarifi: Püf noktalarıyla evde kolay kıymalı karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- 4 Lezzetli hamburger köftesi tarifi ve yapılışı: Evde nefis hamburger köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 5 Görüntüsü muhteşem, tadı nefis etli bezelye tarifi ve yapılışı: Etli bezelye nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Yumuşacık lezzetiyle nefis et sote tarifi ve yapılışı! Evde kolay et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler ve kaç kalori?
- 7 Ekşili köfte nasıl yapılır ve malzemeleri neler? Evde lezzetli ve nefis ekşili köfte tarifi yapılışı!
- 8 Ali nazik tarifi için gerekli malzemeler neler? Ali nazik tarifi: Ali nazik kebabı nasıl yapılır?
- 9 Lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı lahmacun tarifi
- 10 Mutfağının şefleri için hünkar beğendi tarifi: Evde pratik hünkar beğendi nasıl yapılır?