Kuşbaşı etli türlü tarifi: Türlü nasıl yapılır?

Oldukça lezzetli olan etli türlü tarifi pratik yapım şekliyle çok tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. Domates, biber, salça gibi malzemelerle yapılan türlü tarifi çeşitli baharatlarla renklendirilmektedir. Akşam yemeklerinde pilavın yanına çok yakışan türlü tarifi sürekli yaptığınız tarifler arasına girecek. Lezzetiyle iştahınzı kabartacak türlü tarifi mutfağınıza nefis kokular yayacak. Pratik ve lezzetli bir et yemeği tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre. İşte nefis lezzetiyle türlü tarifi: Etli türlü nasıl yapılır?
Özellikle çalışan kadınlar tarafından çok tercih edilen etli türlü tarifini hazırlamak oldukça kolay. Et, sıvı yağ, domates, biber ve salça gibi malzemelerle hazırlanan türlü tarifi sadece on dakikanızı alacak. Mutfağınıza nefis kokular yayacak türlü tarifini aniden gelen misafirleriniz için de hazırlayabilirsiniz. Eşsiz lezzetiyle türlü tarifi herkes tarafından çok beğenilecek. Peki türlü tarifi nasıl yapılır? İşte etli türlü tarifi…
TÜRLÜ TARİFİ MALZEMELERİ
- 500 gr kuşbaşı et
- 2 su bardağı ılık su
- 3 patates
- 2 domates
- 2 sivri biber
- 2 patlıcan
- 1 soğan
- 1 renkli biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
TÜRLÜ TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir tencereye sıvı yağı alın. Salçaları ekleyip kavurmaya başlayın.
- Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayın ve salçada kavurun. İnce doğranmış sivri biberi tencereye alın.
- Kuşbaşı doğranmış eti tencereye alın. Kızgın ateşte birkaç dakika etleri kavurun.
- Doğranmış domatesi ve patatesi de tencereye alın. Pul biber, tane karabiber ve kekiği tencereye alın.
- Sıcak suyu tencereye ekleyin, tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Etler yumuşadıktan sonra tuzu da ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın.
- Suyunu çeken etli türlüyü ocaktan alın.
- Etli türlü tarifi hazır, afiyet olsun…
TÜRLÜ TARİFİ KAÇ KALORİ?
Türlü Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 52 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 275 gramlık miktarında Türlü 143 kalori bulunmaktadır. Türlü, içerisinde çeşitli sebzeleri barındırdığından hem vitamin mineraller hem de posa yönünden oldukça zengin bir yemektir.
EN SON HABERLER
- 1 Sulu Köfte Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sulu Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Nefis ve Lezzetli Etli Nohut Tarifi Yapılışı: Damakta iz bırakacak etli nohut yemeği nasıl yapılır?
- 3 Lezzetli ve nefis karnıyarık tarifi: Püf noktalarıyla evde kolay kıymalı karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- 4 Lezzetli hamburger köftesi tarifi ve yapılışı: Evde nefis hamburger köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 5 Görüntüsü muhteşem, tadı nefis etli bezelye tarifi ve yapılışı: Etli bezelye nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Yumuşacık lezzetiyle nefis et sote tarifi ve yapılışı! Evde kolay et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler ve kaç kalori?
- 7 Ekşili köfte nasıl yapılır ve malzemeleri neler? Evde lezzetli ve nefis ekşili köfte tarifi yapılışı!
- 8 Ali nazik tarifi için gerekli malzemeler neler? Ali nazik tarifi: Ali nazik kebabı nasıl yapılır?
- 9 Lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı lahmacun tarifi
- 10 Mutfağının şefleri için hünkar beğendi tarifi: Evde pratik hünkar beğendi nasıl yapılır?