Giriş Tarihi: 11.3.2020 12:18 Son Güncelleme: 11.3.2020 12:21

Saç kavurma tarifi: Et kavurma nasıl yapılır?

Halk arasında selekeli adıyla da anılan saç kavurma tarifi dana kuşbaşı et, sıvı yağ, domates, biber, soğan gibi malzemelerle hazırlanmaktadır. Sebzelerle eşsiz bir lezzet halini alan kavurma tarifi tadıyla damağınızda kalacak. Kavurma tarifi mükemmel görüntüsü ve nefis kokusuyla iştahınızı açacak. Özellikle Ağrı yöresine ait kavurma tarifi ziyafet sofranızın vazgeçilmezi olacak. Harika lezzetiyle saç kavurma tarifi: Dana etli, sebzeli kavurma nasıl yapılır?

Özellikle Ağrı mutfağına ait olduğu düşünülen saç kavurma tarifi Türkiye'nin her bir köşesinde yapılmaktadır. Herkes tarafından sevilerek tüketilen kavurma tarifi ziyafet sofralarınızda başköşeye kurulacak. Özellikle kurban bayramıyla özdeşleşmiş bir lezzet olan kavurma tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Saç kavurma tarifini dana kuşbaşı etle kolayca yapabilirsiniz. İçerisinde domates, sivri biber ve kırmızıbiber gibi sebzeler bulunan kavurma tarifi eşsiz bir lezzete sahip. Peki kavurma nasıl yapılır? Eşsiz lezzeti ve kıvamıyla kavurma tarifi…

KAVURMA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 500 gr dana kuşbaşı et
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

KAVURMA TARİFİ YAPILIŞI

  1. Geniş bir kaba kuşbaşı et, zeytinyağı, defne yaprağını alın ve karıştırın.
  2. Üzerini streçlediğiniz kabı yaklaşık bir saat buzdolabında marine olması için bekletin.
  3. Saca sıvı yağı alın ve ince doğranmış soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Pembeleşen soğanın üzerine ince doğranmış kırmızı ve sivri biberleri ekleyin.
  5. Kuşbaşı eti tencereye alın ve kızgın ateşte kavurmaya başlayın, ardından eti orta ateşte kavurmaya devam edin.
  6. İnce doğranmış domatesleri ekleyin, karabiberi ekleyin ve pişmeye bırakın.
  7. Pişmeye başlayan etin üzerine yarım çay bardağı kadar kaynar su gezdirin.
  8. Et yumuşadıktan sonra tuzunu ekleyin, iyice kavurun ve ocaktan alın.
  9. Saç kavurma tarifi hazır. Afiyet olsun…

KAVURMA TARİFİ KAÇ KALORİ?

Sac Kavurması Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 193 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 160 gramlık miktarında Sac Kavurması 309 kalori bulunmaktadır. Saç kavurması, kuşbaşı et, domates, biber ile hazırlanan bir yemektir. Yağ ilavesi yapılmadan pişirilmelidir aksi halde çok yağlı olacaktır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.