Saç kavurma tarifi: Et kavurma nasıl yapılır?
Halk arasında selekeli adıyla da anılan saç kavurma tarifi dana kuşbaşı et, sıvı yağ, domates, biber, soğan gibi malzemelerle hazırlanmaktadır. Sebzelerle eşsiz bir lezzet halini alan kavurma tarifi tadıyla damağınızda kalacak. Kavurma tarifi mükemmel görüntüsü ve nefis kokusuyla iştahınızı açacak. Özellikle Ağrı yöresine ait kavurma tarifi ziyafet sofranızın vazgeçilmezi olacak. Harika lezzetiyle saç kavurma tarifi: Dana etli, sebzeli kavurma nasıl yapılır?
Özellikle Ağrı mutfağına ait olduğu düşünülen saç kavurma tarifi Türkiye'nin her bir köşesinde yapılmaktadır. Herkes tarafından sevilerek tüketilen kavurma tarifi ziyafet sofralarınızda başköşeye kurulacak. Özellikle kurban bayramıyla özdeşleşmiş bir lezzet olan kavurma tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Saç kavurma tarifini dana kuşbaşı etle kolayca yapabilirsiniz. İçerisinde domates, sivri biber ve kırmızıbiber gibi sebzeler bulunan kavurma tarifi eşsiz bir lezzete sahip. Peki kavurma nasıl yapılır? Eşsiz lezzeti ve kıvamıyla kavurma tarifi…
KAVURMA TARİFİ MALZEMELERİ
- 500 gr dana kuşbaşı et
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 2 domates
- 2 sivri biber
- 1 kırmızıbiber
- 1 büyük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
KAVURMA TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir kaba kuşbaşı et, zeytinyağı, defne yaprağını alın ve karıştırın.
- Üzerini streçlediğiniz kabı yaklaşık bir saat buzdolabında marine olması için bekletin.
- Saca sıvı yağı alın ve ince doğranmış soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Pembeleşen soğanın üzerine ince doğranmış kırmızı ve sivri biberleri ekleyin.
- Kuşbaşı eti tencereye alın ve kızgın ateşte kavurmaya başlayın, ardından eti orta ateşte kavurmaya devam edin.
- İnce doğranmış domatesleri ekleyin, karabiberi ekleyin ve pişmeye bırakın.
- Pişmeye başlayan etin üzerine yarım çay bardağı kadar kaynar su gezdirin.
- Et yumuşadıktan sonra tuzunu ekleyin, iyice kavurun ve ocaktan alın.
- Saç kavurma tarifi hazır. Afiyet olsun…
KAVURMA TARİFİ KAÇ KALORİ?
Sac Kavurması Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 193 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 160 gramlık miktarında Sac Kavurması 309 kalori bulunmaktadır. Saç kavurması, kuşbaşı et, domates, biber ile hazırlanan bir yemektir. Yağ ilavesi yapılmadan pişirilmelidir aksi halde çok yağlı olacaktır.
EN SON HABERLER
- 1 Sulu Köfte Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sulu Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Nefis ve Lezzetli Etli Nohut Tarifi Yapılışı: Damakta iz bırakacak etli nohut yemeği nasıl yapılır?
- 3 Lezzetli ve nefis karnıyarık tarifi: Püf noktalarıyla evde kolay kıymalı karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- 4 Lezzetli hamburger köftesi tarifi ve yapılışı: Evde nefis hamburger köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 5 Görüntüsü muhteşem, tadı nefis etli bezelye tarifi ve yapılışı: Etli bezelye nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Yumuşacık lezzetiyle nefis et sote tarifi ve yapılışı! Evde kolay et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler ve kaç kalori?
- 7 Ekşili köfte nasıl yapılır ve malzemeleri neler? Evde lezzetli ve nefis ekşili köfte tarifi yapılışı!
- 8 Ali nazik tarifi için gerekli malzemeler neler? Ali nazik tarifi: Ali nazik kebabı nasıl yapılır?
- 9 Lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı lahmacun tarifi
- 10 Mutfağının şefleri için hünkar beğendi tarifi: Evde pratik hünkar beğendi nasıl yapılır?