Son Güncelleme: Cuma 13.03.2020 16:49
Eşsiz lezzetiyle tas kebabı tarifi: Gerçek tas kebabı nasıl yapılır?
Oldukça lezzetli tas kebabı tarifi pratik yapım şekliyle çok tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. Domates, biber, salça gibi malzemelerle yapılan tas kebabı tarifi çeşitli baharatlarla renklendiriliyor. Akşam yemeklerinde pilavın yanına yakışan tas kebabı tarifi sürekli yaptığınız tarifler arasına girecek. Lezzetiyle iştahınızı kabartacak tas kebabı tarifi mutfağınıza nefis kokular yayacak. Pratik ve lezzetli bir et yemeği tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre. İşte nefis lezzetiyle tas kebabı tarifi: Tas kebabı nasıl yapılır?
Özellikle çalışan kadınlar tarafından çok tercih edilen tas kebabı tarifini hazırlamak oldukça kolay. Dana kuşbaşı, sıvı yağ, domates, biber ve salça gibi malzemelerle hazırlanan tas kebabı tarifi sadece on dakikanızı alacak. Mutfağınıza nefis kokular yayacak tas kebabı tarifini aniden gelen misafirleriniz için de hazırlayabilirsiniz. Eşsiz lezzetiyle tas kebabı tarifi herkes tarafından çok beğenilecek. Peki tas kebabı nasıl yapılır? İşte tas kebabı tarifi…
TAS KEBABI TARİFİ MALZEMELERİ
- 500 gr dana kuşbaşı
- 3 patates
- 2 domates
- 2 yeşilbiber
- 1 soğan
- 1 kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
TAS KEBABI TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın. Salçaları ekleyip karıştırmaya başlayın.
- Soğanı incecik doğrayın ve salçada kavurun. İnce doğranmış yeşil ve kapya biberi de tencereye alın.
- Kuşbaşı doğranmış dana etini tencereye alın. Kızgın ateşte birkaç dakika etleri kavurun.
- Doğranmış domatesi ve patatesi de tencereye alın. Pul biber ve karabiberi tencereye alın.
- Sıcak suyu tencereye ekleyin, tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Etler yumuşadıktan sonra tuzu da ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın.
- Etler yumuşayınca tas kebabını ocaktan alın.
- Tas kebabı tarifi hazır, afiyet olsun…
TAS KEBABI TARİFİ KAÇ KALORİ?
Tas Kebabı Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 61 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 350 gramlık miktarında Tas Kebabı 214 kalori bulunmaktadır. Tas kebabı; A vitamini ve protein açısından zengin bir besindir.
EN SON HABERLER
- 1 Sulu Köfte Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sulu Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Nefis ve Lezzetli Etli Nohut Tarifi Yapılışı: Damakta iz bırakacak etli nohut yemeği nasıl yapılır?
- 3 Lezzetli ve nefis karnıyarık tarifi: Püf noktalarıyla evde kolay kıymalı karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- 4 Lezzetli hamburger köftesi tarifi ve yapılışı: Evde nefis hamburger köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 5 Görüntüsü muhteşem, tadı nefis etli bezelye tarifi ve yapılışı: Etli bezelye nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Yumuşacık lezzetiyle nefis et sote tarifi ve yapılışı! Evde kolay et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler ve kaç kalori?
- 7 Ekşili köfte nasıl yapılır ve malzemeleri neler? Evde lezzetli ve nefis ekşili köfte tarifi yapılışı!
- 8 Ali nazik tarifi için gerekli malzemeler neler? Ali nazik tarifi: Ali nazik kebabı nasıl yapılır?
- 9 Lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı lahmacun tarifi
- 10 Mutfağının şefleri için hünkar beğendi tarifi: Evde pratik hünkar beğendi nasıl yapılır?