Hatay usulü keşkek tarifi: Tavuklu keşkek nasıl yapılır? Lezzetli ve pratik tavuklu keşkek yapılışı burada
Anadolu’da daha çok düğün yemeği olarak bilinen keşkek tarifi; Batı Anadolu, Trakya, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Orta Anadolu bölgelerinde yapılmaktadır. Keşkek düğün, bayram gibi özel günlerin vazgeçilmezidir. Yarma buğday, nohut, soğan, tavuk gibi malzemelerle yapılan keşkek tarifi özellikle Hayat yöresiyle özdeşleşmiş bir lezzettir. Keşkek tarifi yapılmaya başlandığı ilk andan beri mutfağınıza eşsiz kokular yayacak. Keşkek tarifi sofranızda görsel şölen yaratacak. Eşsiz lezzetiyle keşkek tarifi: Keşkek nasıl yapılır?
Düğün ve bayramların vazgeçilmez lezzeti keşkek tarifi tarihsel bir hikayeye sahiptir. Törensel keşkek geleneği UNESCO tarafından Türkiye'nin Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine dahil edilmiştir. Yarma buğday, soğan, tavuk, nohut, salça, kimyon gibi malzemelerle hazırlanmaktadır. Batı Anadolu, Trakya, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Orta Anadolu gibi farklı bölgelerde yapılan keşkek tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Eşsiz lezzetiyle keşkek tarifi midenize bayram yaşatacak. Nefis kokusuyla keşkek tarifi: Keşkek nasıl yapılır?
KEŞKEK TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 su bardağı aşurelik buğday(yarma)
- 1.5 su bardağı nohut
- 1 büyük boy soğan
- 1 adet bütün tavuk
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- ½ tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- Tereyağı
- Kimyon
- Pul biber
KEŞKEK TARİFİ YAPILIŞI
- Bir gün önceden yarma ve nohutu suda bekletin.
- Bütün tavuğu haşlayın ve didikleyin. Tavuk suyunu ayırın.
- Düdüklü tencereye yıkanmış nohut, yarma ve didilmiş tavuğu ekleyin.
- Yemeklik doğradığınız soğanı ve baharatları ekleyin.
- Tüm malzemeleri tencereye aldıktan sonra 6-7 su bardağı kaynamış tavuk suyunu ekleyin.
- Düdüklü tencereye ötmeye başladığında kısık ateşte bir saat daha pişirin.
- Tencerenin ağzını açtıktan sonra tahta bir kaşıkla malzemeleri döverek yaklaşık 10 dakika karıştırın.
- Üzerine tereyağı, kimyon vepul biberli sosunuzu ekleyin.
- Keşkek tarifi hazır. Afiyet olsun…
KEŞKEK TARİFİ KAÇ KALORİ?
100 gramlık bir porsiyon tavuklu keşkek yaklaşık olarak 177 kalori içermektedir.
EN SON HABERLER
- 1 Sulu Köfte Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sulu Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Nefis ve Lezzetli Etli Nohut Tarifi Yapılışı: Damakta iz bırakacak etli nohut yemeği nasıl yapılır?
- 3 Lezzetli ve nefis karnıyarık tarifi: Püf noktalarıyla evde kolay kıymalı karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- 4 Lezzetli hamburger köftesi tarifi ve yapılışı: Evde nefis hamburger köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 5 Görüntüsü muhteşem, tadı nefis etli bezelye tarifi ve yapılışı: Etli bezelye nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Yumuşacık lezzetiyle nefis et sote tarifi ve yapılışı! Evde kolay et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler ve kaç kalori?
- 7 Ekşili köfte nasıl yapılır ve malzemeleri neler? Evde lezzetli ve nefis ekşili köfte tarifi yapılışı!
- 8 Ali nazik tarifi için gerekli malzemeler neler? Ali nazik tarifi: Ali nazik kebabı nasıl yapılır?
- 9 Lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı lahmacun tarifi
- 10 Mutfağının şefleri için hünkar beğendi tarifi: Evde pratik hünkar beğendi nasıl yapılır?