Giriş Tarihi: 9.4.2020 11:23 Son Güncelleme: 9.4.2020 11:23

Hatay usulü keşkek tarifi: Tavuklu keşkek nasıl yapılır? Lezzetli ve pratik tavuklu keşkek yapılışı burada

Anadolu’da daha çok düğün yemeği olarak bilinen keşkek tarifi; Batı Anadolu, Trakya, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Orta Anadolu bölgelerinde yapılmaktadır. Keşkek düğün, bayram gibi özel günlerin vazgeçilmezidir. Yarma buğday, nohut, soğan, tavuk gibi malzemelerle yapılan keşkek tarifi özellikle Hayat yöresiyle özdeşleşmiş bir lezzettir. Keşkek tarifi yapılmaya başlandığı ilk andan beri mutfağınıza eşsiz kokular yayacak. Keşkek tarifi sofranızda görsel şölen yaratacak. Eşsiz lezzetiyle keşkek tarifi: Keşkek nasıl yapılır?

Düğün ve bayramların vazgeçilmez lezzeti keşkek tarifi tarihsel bir hikayeye sahiptir. Törensel keşkek geleneği UNESCO tarafından Türkiye'nin Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine dahil edilmiştir. Yarma buğday, soğan, tavuk, nohut, salça, kimyon gibi malzemelerle hazırlanmaktadır. Batı Anadolu, Trakya, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Orta Anadolu gibi farklı bölgelerde yapılan keşkek tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Eşsiz lezzetiyle keşkek tarifi midenize bayram yaşatacak. Nefis kokusuyla keşkek tarifi: Keşkek nasıl yapılır?

KEŞKEK TARİFİ MALZEMELERİ

  • 2 su bardağı aşurelik buğday(yarma)
  • 1.5 su bardağı nohut
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • ½ tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Tereyağı
  • Kimyon
  • Pul biber

KEŞKEK TARİFİ YAPILIŞI

  1. Bir gün önceden yarma ve nohutu suda bekletin.
  2. Bütün tavuğu haşlayın ve didikleyin. Tavuk suyunu ayırın.
  3. Düdüklü tencereye yıkanmış nohut, yarma ve didilmiş tavuğu ekleyin.
  4. Yemeklik doğradığınız soğanı ve baharatları ekleyin.
  5. Tüm malzemeleri tencereye aldıktan sonra 6-7 su bardağı kaynamış tavuk suyunu ekleyin.
  6. Düdüklü tencereye ötmeye başladığında kısık ateşte bir saat daha pişirin.
  7. Tencerenin ağzını açtıktan sonra tahta bir kaşıkla malzemeleri döverek yaklaşık 10 dakika karıştırın.
  8. Üzerine tereyağı, kimyon vepul biberli sosunuzu ekleyin.
  9. Keşkek tarifi hazır. Afiyet olsun…

KEŞKEK TARİFİ KAÇ KALORİ?

100 gramlık bir porsiyon tavuklu keşkek yaklaşık olarak 177 kalori içermektedir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.