Çarşamba 05.08.2020 03:10

Masterchef çökertme kebabı tarifi... Çökertme kebabı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?

Televizyon izleyicileri tarafından takip edilen yarışma programı MasterChef’te yeni sezon tüm heyecanıyla başladı. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı yarışmada, MasterChef adaylarından bugün çökertme kebabı yapmaları istendi. Bu bağlamda televizyonda yapılışını izleyen seyriciler çökertme kebabı nasıl yapılır? sorusunu yoğun şekilde merak etmeye başladı. İşte Masterchef çökertme kebabı tarifi…

Türk televizyonlarının en sevilen yarışma programı MasterChef'te yeni sezon tüm hızıyla devam ediyor. Dünya mutfağında yer alan pek çok lezzetin yapıldığı yarışmada bugün ekranlara gelen yeni bölümde yarışmacılardan çökertme kebabı yapılması istendi. Bu tarifi yapmak ve sevdikleriyle de paylaşmak isteyen seyirciler çökertme kebabı nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte Masterchef çökertme kebabı tarifi…

ÇÖKERTME KEBABI NASIL YAPILIR? MASTERCHEF ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Eti için:

  • 300 gram dana kontrfile
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Et marinasyonu için:

  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı soda
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(pişirmek için)
  • Kibrit patates için:
  • 2 adet orta boy patates
  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)

Domates sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 adet rendelenmiş domates

Servisi için:

  • 4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt

ÇÖKERTME KEBABI NASIL YAPILIR?

  1. Fazla yağlı kısımlarından arındırılmış biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin.
  2. Et marinasyonu için yüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzeri streç filmle kaplı kapta buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  3. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin. Bol suda durulayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Küçük bir tencerede kızdırdığınız derin yağda birkaç partide altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin.
  4. Etleri kızartmak için mümkünse döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Marine olan etleri yüksek ateşte pişirin. Renk aldıklarında tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp ocaktan alın.
  5. Domates sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Üzerine pul biber ve rendelenmiş domatesi ekleyip, 10 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
  6. Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp kızarmış domates ve yeşil biberle süsledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

ÇÖKERTME KEBABI YAPIMI PÜF NOKTASI

  • Sosa buladığınız etleri buzdolabında uzun süre marine etmek isterseniz pişirme işlemi öncesinde oda ısısında bekletip sonrasında pişirmeyi unutmayın.
  • Kibrit patateslerin daha çıtır olması için bol suda durulayıp üzerini kuruladığınız az miktarda nişastayla karıştırın. Sonra da kızgın yağda ya da fritözde kızartın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.