Görüntüsü muhteşem, tadı nefis etli bezelye tarifi ve yapılışı: Etli bezelye nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Sulu yemeklerin vazgeçilmezlerinden olan etli bezeyle yemeği nasıl yapılır? Bezelye bir yaz sebzesi olmakla birlikte yazdan ayıklanıp dondurucuya atılabilir ve pratik bir şekilde kış aylarında da rahatlıkla kullanılabilir. Bezelye, lif ve protein açısından çok zengin bir sebzedir ve diğer baklagillere oranla daha fazla C vitamini içerir. Oldukça faydalı bir ürün olan bezelye, birçok farklı şekilde tüketilebilir. Etli bezelye yemeği de bezelyenin en yaygın tüketim şekillerden bir tanesidir. Etli bezelye yemeği tarifi ise oldukça kolay! İşte etli bezelye tarifi…
Lezzeti ve saymakla bitmeyen faydalarıyla en pratik etli bezelye nasıl yapacağınız tüm ayrıntılarıyla tarifimizde. Patates ve havucun da eşlik ettiği bu muhteşem yemeği mutlaka denemelisiniz. Görüntüsü ve lezzetiyle etli bezeyle yemeğine bayılacaksınız.
Etli bezeyle yemeği; kuşbaşı et, patates, havuç ve bezelyenin uyumuyla ortaya çıkan nefis bir yemek. Yanına yapacağınız lezzetli bir pilavla harika bir menü çıkardınız bile! Peki, etli bezelye yemeği için gereken malzemeler neler? Etli bezelye yemeği nasıl yapılır?
En lezzetli hâliyle etli bezelye tarifi…
ETLİ BEZELYE YEMEĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gram dana eti
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- Yarım kg ayıklanmış taze bezelye (dondurulmuş da olur)
- 2,5 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
ETLİ BEZELYE YEMEĞİ
İlk olarak 250 gram dana etini kuşbaşı doğrayın ve kenara alın.
1 adet orta boy havucu yuvarlak veya küp küp (çok küçük olmasın) doğrayın. 3 adet orta boy patatesi de küp küp doğrayın ve kenara alın.
Uygun bir tencereye2,5 çorba kaşığı sıvıyağı alın. İsteğe göre tereyağı da kullanabilirsiniz.
1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın ve yağın içerisine alın. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra kuşbaşı doğramış olduğunuz 250 gram dana etini tencere alın.
Soğanı ve etleri yaklaşık 3-4 dakika orta ateşte kavurun.
Daha sonra küp küp doğradığınız patatesi ve havucu tencerenize alın.
2 dakika boyunca orta ateşte kavurun ve malzemelerin harmanlanmasını sağlayın.
1 yemek kaşığı biber salçasını ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. ( isteğe göre salçanın tamamını domates veya tamamını biber salçası olarak kullanabilirsiniz.)
1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı toz biberi, yarım çay kaşığı karabiberi ve yarım çay kaşığı pul biberi yemeğe ekleyin. (damak tadınıza göre istediğiniz baharatı ekleyip çıkarabilirsiniz.)
Yarım kg ayıklanmış bezelyeyi de ekleyin.
Son olarak 2 su bardağı sıcak suyu tencereye ilâve edin.
(1 su bardağı:200 ml)
Orta ateşte 5-6 dakika kaynadıktan sonra kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN!
EN SON HABERLER
- 1 Sulu Köfte Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sulu Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Nefis ve Lezzetli Etli Nohut Tarifi Yapılışı: Damakta iz bırakacak etli nohut yemeği nasıl yapılır?
- 3 Lezzetli ve nefis karnıyarık tarifi: Püf noktalarıyla evde kolay kıymalı karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- 4 Lezzetli hamburger köftesi tarifi ve yapılışı: Evde nefis hamburger köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 5 Yumuşacık lezzetiyle nefis et sote tarifi ve yapılışı! Evde kolay et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler ve kaç kalori?
- 6 Ekşili köfte nasıl yapılır ve malzemeleri neler? Evde lezzetli ve nefis ekşili köfte tarifi yapılışı!
- 7 Ali nazik tarifi için gerekli malzemeler neler? Ali nazik tarifi: Ali nazik kebabı nasıl yapılır?
- 8 Lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı lahmacun tarifi
- 9 Mutfağının şefleri için hünkar beğendi tarifi: Evde pratik hünkar beğendi nasıl yapılır?
- 10 Dana Nuar tarihi: Dana nuar nasıl yapılır ve gerekli malzemeler nelerdir?