Giriş Tarihi: 17.2.2016 11:08 Son Güncelleme: 17.2.2016 11:46

Sodalı Açma Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • 1 şişe soda (maden suyu)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı dışına)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant (kuru maya)
  • Un (aldığı kadar)

Üzerine
Yumurta sarısı, susam ve çörekotu

Hazırlanışı

Un hariç tüm malzemeler bir kabın içerisinde karıştırılır. Un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur ve 45 dk mayalanmaya bırakılır. Mayalan hamur toparlanıp 24 parçaya ayrılır ve resimde görüldüğü gibi ikişerli olarak şekil verilip birleştirilir. Yağlanmış tepsiye dizilen açmalar 175 derece fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.