Sodalı Açma Nasıl Yapılır?
- 1 şişe soda (maden suyu)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı dışına)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant (kuru maya)
- Un (aldığı kadar)
Üzerine
Yumurta sarısı, susam ve çörekotu
Hazırlanışı
Un hariç tüm malzemeler bir kabın içerisinde karıştırılır. Un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur ve 45 dk mayalanmaya bırakılır. Mayalan hamur toparlanıp 24 parçaya ayrılır ve resimde görüldüğü gibi ikişerli olarak şekil verilip birleştirilir. Yağlanmış tepsiye dizilen açmalar 175 derece fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Su Böreği Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pizza Hamuru Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Çıtır Çıtır Mayalı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pişi Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Mayalı Ve Mayasız Pişi Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Kolay Krep Tarifi - Kahvaltılık Nefis Krep Tarifi Yapılışı
- 8 Kolay Kek Tarifi - En Güzel Ve Pratik Kakaolu Islak Kek Tarifi
- 9 Sade kek tarifi: Evde sade kek nasıl yapılır?
- 10 Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?